Kóborló teheneket lõttek le egy autópályánál – az állatvédõk háborognak

Lelõttek a rendõrök két tehenet Németországban, mert az állatok a nagy forgalmú, A1-es autópálya közelében kószáltak – közölték a német hatóságok szerdán, miután az eset miatt állatvédõk felháborodva bírálták a rendõrséget. A hatóságok közlése szerint a két jószág egy farmról kóborolt el szerdára virradó éjszaka.

A rendõrség szerint mindent elkövettek, hogy elcsalogassák az állatokat, helikopterrel terelték õket, és még egy társukat is odavitték a gulyából, hátha annak láttán, elmennek az autópályától. A rendõrség szerint a két tehén súlyos baleseteket okozhatott volna, ha nem teszik õket ártalmatlanná. Állatvédõk szerint altatólövedéket is használhattak volna a rendõrök a helyett, hogy lelövik õket.

“Az állatorvosok és vadászok sem tudták elkapni a teheneket a sötétben, minden megoldás kudarcot vallott, miközben a tehenek egyre közelebb mentek az autópályához, nem maradt más hátra, le kellett lõni õket”- mondta a Németország nyugati részén lévõ Unna város rendõrségi szóvivõje.Sporthírek