Kínos jelenet a Eurovíziós Dalverseny brit selejtezőjén

Kínos jelenet zajlott le az Eurovíziós Dalverseny szombati nagy-britanniai előválogatásán. A műsorvezető ugyanis a telefonos szavazatok összeszámolása után először rossz győztest hirdetett ki, a hibát csak néhány másodperc elteltével korrigálta műsorvezetőtársa.

A műsorvezető, Terry Wogan a szavazatok ismertté válása után Cyndi Almouznit hirdette ki győztesnek, aki május 12-én a helsinki döntőben képviselheti Nagy-Britanniát. Másodpercekkel később műsorvezetőtársa korrigálta a bakit, és bejelentette az addig lógó orral hitetlenkedő valódi nyertest, a Scooch együttest. Az amúgy provokatív csipkelődéseiről ismert Wogan lángvörös arccal ismerte be tévedését.

Az adás után a BBC azonnal bocsánatot kért a nézőktől.

A BBC televíziós munkatársa, Terry Wogan 2005-ben a Dalverseny döntőjében cigány együttesnek titulálta a magyar NOX együttest. A főleg e-mailen terjedő tiltakozás eljutott a BBC-ig, ahol közölték, Wogan nem sértésnek szánta a minősítést, csupán a látványvilágot próbálta jellemezni.

A 2007-es versenyen Rúzsa Magdolna képviseli a magyar színeket. Május 10-én a selejtezőben lép először színpadra, a 28 induló közül a legjobb 10 vehet részt a két nappal későbbi 24-es nagydöntőben.