Kínai bányaszerencsétlenség: már nem számítanak túlélőkre

Nincs remény arra, hogy túlélőket találnak a majdnem egy hete egy áradás miatt víz alá került két kínai bányában, közölte egy magas rangú tisztségviselő csütörtökön Pekingben. A Kína keleti részén található szénbányában összesen 181 ember rekedt, amikor betört a járatokba a heves esőzések miatt megáradt közeli folyó.

“Nincsen reményük a túlélésre”, közölte Santung tartomány helyettes kormányzója újságírók előtt. Ez az első alakalom, hogy hivatalosan is kijelentették: nem számítanak arra, hogy sikerül bárkit is élve kihozni a bányából. Huang Seng elmondta, hogy folyamatosan egyre több vizet pumpálnak ki a járatokból, de szakértők szerint még több napig eltart, mire le tudnak jutni a mélybe.

A Hszintaj városánál lévő bányába múlt hét pénteken tört be egy megáradt folyó, miközben több mint 750 bányász dolgozott a mélyben. Többségüknek sikerült elmenekülniük a víz elől, de a fő járatban 172-en, egy másik kisebb részen pedig kilencen rekedtek. Tisztségviselők szerint a bányát szinte teljesen megtöltötte a víz, ennek ellenére még csütörtökön sem zárták ki a csodás megmenekülés esélyét.Sporthírek