Kínában terrorista sejtre csaptak le – az Olimpia idején akartak támadni

A sanghaji rendőrség egy terrorista sejtre csapott le, amely egy olimpiai futball esemény ellen akart támadást végrehajtani a Kína gazdasági központjának számító Sanghajban – tudatta a kínai állami média csütörtökön – példa nélküli terroristafenyegetést emlegetve az ügyben.

A hír azután érkezett, hogy Kína bejelentette: fokozza a biztonsági intézkedéseket az augusztus 8-án kezdődő Nyári Játékok idejére. A versenyszámokat a Pekingben, és néhány más városban, köztük Sanghajban rendezik meg.

“Információkat kaptunk, hogy nemzetközi terroristaszervezetek támadásra készülnek egy, a városban megrendezendő olimpiai esemény ellen a játékok idején” – idézte a Xinhua hírügynökség a Sanghaji Olimpiai Biztonsági Iroda vezetőjét, Cheng Jiulong-ot.

A hírügynökség jelentése azonban arról nem számolt be, hogy mikor zajlott le a művelet, és hogy hány gyanúsítottat vettek őrizetbe. Cheng hozzátette, hogy a futball mérkőzés és a játékosok most már biztonságban vannak, de “a terroristatámadások továbbra is fenyegetést jelentenek.”

Kritikusok azonban azt mondják, hogy Kína kommunista vezetése eltúlozza a biztonsági intézkedéseket, mindezt azért, hogy szigoríthassa a tüntetések elleni intézkedéseit.