KMB: Nyúl a zsákban Tiszaújvárosban

Nyúl a zsákban Tiszaújvárosban
Nyúl a zsákban Tiszaújvárosban - © Fotó: police.hu
Tiszaújváros – A helyi körzeti megbízott tetten érte és elfogta azt a körömi fiatalkorú fiút, aki egy helyi portáról nyulat lopott. A terhelt gyanúsítotti kihallgatásán más bűncselekmény elkövetéséről is számot adott a rendőröknek.

A Tiszaújvárosi Rendőrkapitányság helyi körzeti megbízottja 2015. június 15-én Körömben látott el szolgálati feladatokat. A rendőrjárőr 18 óra 30 perckor ellenőrzés alá vont egy általa más ügyekből már ismert helyi fiatalt, aki egy „mozgó zsákot” cipelt a vállán. A tarisznya egy házi nyulat rejtett, a fiatalkorú fiú pedig a rendőr kérdéseire zavartan és idegesen reagált.

A további adatgyűjtés eredményeként a körzeti megbízott megállapította, hogy az állatot nem sokkal az intézkedés megkezdése előtt tulajdonították el egy helyi portáról.

A Tiszaújvárosi Rendőrkapitányságra előállított 16 éves körömi fiú gyanúsítotti kihallgatásán beismerő vallomást tett, melyben elmondta azt is, hogy két nappal ezelőtt egy körömi udvarról csaknem fél mázsa vasat vitt el, amit azóta értékesített.

Az ügyekben lopás vétség elkövetésének megalapozott gyanúja miatt folytat bűntető eljárást a Tiszaújvárosi Rendőrkapitányság a terhelttel szemben.

– Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Rendőr-főkapitányság –