KM-portré: Asztalos Sándor

Asztalos Sándor
Asztalos Sándor
Balsa – A közelmúltban egy eltűnt nénit rendőrök, tűzoltók és polgárőrök kerestek. Önként csatlakozott hozzájuk Asztalos Sándor balsai mezőőr.

A mezőőr és egy ibrányi rendőrGávavencsellő határában kettesben keresték az eltűnt idős asszonyt. Egyszer csak a mezőőr felkiáltott: “Ott van!” A rendőr pedig a rádióján jelentette a kutatásvezetőnek: “Megtaláltuk.” A balsaiak hamarosan polgárőr csoportot alakítanak és csatlakoznak a gávavencsellői polgárőr egyesülethez.

Asztalos Sándor jelentkezik az új polgárőr jelöltek közé, hiszen eddig is gyakran járőrözött rendőrökkel és polgárőrökkel.

Ahogy mondta: sokrétű a mezőőr munkája. Télen a falopást, tavasszal a lomtalanítás idején a környezetszennyezést, nyáron a mezőgazdasági terméslopását igyekszik megakadályozni.

Egyszer Balsa közelében friss illegális szemétlerakót fedezett fel. A szemétben egy rakamazi férfi számlái és írásos dokumentumai is megtalálhatók voltak. A rakamazi polgármesteri hivatalban kezdeményezte a szabálysértési eljárást…

Egy balsai domb mögött tolvajok burgonyát szedtek zsákokba. A domb másik oldalán a figyelőjük mobil telefonon jelentette: Jön a mezőőr. A tolvajok a kukoricáson át elmenekültek, de a zsákmányt nem tudták elvinni. Asztalos Sándor e példa kapcsán is hangsúlyozza a cirkálás és a megelőzés fontosságát.

– Fullajtár András –