ÖKÖLVÍVÁS: Klicskó nem akar Kijevben bokszolni orosz ellenfelével

Nem akar Kijevben bokszolni Vlagyimir Klicskó a WBO, az IBF és az IBO ökölvívó világbajnoka az orosz Alekszandr Povetkin ellen – nyilatkozta a Frankfurter Allegemeine című újságnak Klicskó bátyja, Vitalij. Az ukrán ökölvívó ugyanis nem akarja provokálni a hazai szélsőjobbot a mérkőzéssel.

Ukrajna és Oroszország között nem felhőtlen a viszony, ráadásul az augusztusi, orosz-grúz háború miatt tovább mélyültek az ellentétek, így Klicskó tart attól, hogy az ukrán szélsőjobb Ukrajna és Oroszország csatájának állítaná be a december 13-i mérkőzést. Klicskóék pedig nem akarnak belemenni egy politkai csatározásba, véleményük szerint ez az összecsapás csak a bokszról kell, hogy szóljon.

A mérkőzés helyszíne így még nincs kiválasztva, a televíziós közvetítéseket azonban már több mint 100 országnak eladták.

A helyszínváltoztatás mellett Vitalij beszélt saját mérkőzéséről is. A 37 éves nehézsúlyú bajnok szombaton tér vissza a ringbe több év kihagyás után. Vitalij 2005 novemberében vonult vissza, szombaton pedig a nigériai Samuel Peter ellen küzd majd meg, Berlinben.