Klublicenc – Vesztésre áll a Putnok FC

Klublicenc – Vesztésre áll a Putnok FC
Putnok – Az MLSZ Elsőfokú Licencadó Bizottsága nem adott NB II-es klublicencet a Putnok FC-nek.

Az információ Csányi Sándor MLSZ-elnök szerdai sajtótájékoztatóján vált ismertté. Ennek következtében az észak-borsodiak a soron következő évadban csak akkor szerepelhet(né)nek a második osztályban, ha ezt a jogot a pályán kiharcolják és sikeresen fellebbeznek az elsőfokú bizottság napokban hozott döntésével szemben.

A stadion nem alkalmas

– Szerdán délután elektronikus formában megkaptuk a testület határozatát – árulta el lapunknak Knopp Richárd, a Putnok FC Kft. ügyvezetője. – Természetesen nagy érdeklődéssel és izgalommal „faltuk” a sorokat, elvégre a jövőnket meghatározó dologról van szó. A levélből kiderült, hogy a stadionunkat alkalmatlannak nevezték az NB II-es küzdelmekre, továbbá egy-két adminisztrációs mulasztást is elkövettünk. Utóbbiról annyit, hogy nem csatoltunk mellékleteket, például végzettségeket igazoló papírokat. Most a kézhezvételtől számítva nyolc nap áll rendelkezésünkre ahhoz, hogy fellebbezzünk, illetve eldöntsük azt, hogy élünk-e ezzel a jogunkkal.

Arra a kérdésre, hogy házon belül kik vesznek részt a megbeszélésen, az ügyvezető ezt mondta: a klub és a város vezetői ülnek majd össze, hogy tárgyaljanak a kialakult helyzetről.

– Az teljesen világos, hogy konzultálni fogunk az MLSZ illetékeseivel is, ugyanis tisztában kell lennünk a realitásokkal – folytatta Knopp Richárd. – Az ugyanis kétségtelen, hogy néhány hét, vagy hónap alatt sporttelepünket nem tudjuk átépíteni, legfeljebb a kisebb adminisztratív akadályokat küzdhetjük le. A konzultációk után fehéren-feketék kiderül, hogy érdemes-e „kapaszkodnunk”, fellebbezést gyártanunk és ennek díját befizetnünk.

A fiúk mindent tudnak

A Putnok FC gárdája szárnyal az NB III Keleti csoportjában. Koszta Péter vezetőedző tanítványai jelenleg az első helyen állnak és könnyen lehet, hogy ott is maradnak, de mégsem léphetnek majd a második vonalba. Erről így vélekedett Knopp Richárd:

– Nagyon jó szellemű, fiatal erőkből álló társasággal rendelkezünk. Nem csupán mi, vezetők, hanem a játékosok is tudták, hogy a licenc megszerzése számunkra nehéz feladat lesz, ha úgy tetszik, a gyerekek naprakészen mindent tudtak erről a folyamatról. Jelenlegi helyzetünkkel és az ebből adódó nehézségeinkkel vezető és vezetett egyaránt tisztában van Putnokon. Ez több okból is így helyes: egyrészt nagyon picik vagyunk mi ahhoz, hogy titkolózzunk, aztán helytelen lenne, ha az őszinteség helyett rébuszokban beszélnénk, bárkit is hitegetnénk, félrevezetnénk. Mivel egyetlen percig sem kergettünk illuzórikus álmokat, nem szakadtunk el az objektív valóságtól, jelenlegi helyzetünkben senkitől nem kaphatunk szemrehányást.

Joggal vetődnek fel a kérdések: most hogyan tovább Putnokon? Számukra van-e értelme az utolsó fordulóknak? Érdemes-e a bajnoki címért harcolniuk?

– Egyáltalán nem félek a pontvadászat hajrájától – közölte Knopp Richárd ügyvezető. – Teljesen biztos vagyok abban, hogy mind Koszta Péter vezetőedző, mind a játékosok kihozzák magukból a maximumot és minden idegszálukkal az első hely megszerzésére összpontosítanak majd. Vagyis nem kapcsolnak takaréklángra, szakmai és egyéni érdekből is bizonyítani akarják, hogy legények a gáton. Ha nem lesz NB II-es licencünk – és valljuk be, hogy ebből a szempontból pillanatnyilag igencsak vesztésre állunk –, akkor már csak dacból is meg akarjuk nyerni a küzdelemsorozatot. Ez számunkra mint tisztességes sportemberek számára kihívás, becsületbeli ügy. Mondom ezt úgy, hogy indulási engedélyünkről és ennek szakmai vonzatáról még nem is váltottam szót Koszta Péter vezetőedzőnkkel.

– Kolodzey Tamás –

Diósgyőrbe kérték

A Putnok FC – az eredeti NB II-es licenckérelmében – információink szerint a DVTK stadionját nevezte meg másodosztályú hazai mérkőzéseinek helyszínéül, de ezt az MLSZ illetékes bizottsága nem fogadta el, mondván: Diósgyőrött átépítik a komplexumot, vagyis ott nem lehet majd bajnoki összecsapásokat rendezni, a beadványba ezért került végül a putnoki pálya. Amelynek lelátóin nincsenek műanyagszékek és a bejárati kapuk sem felelnek meg a követelményeknek. Ezen értesülésünket Knopp Richárd megerősítette.