Klublicenc: Csoda lenne a “lécátugrás”

Akt.:
Klublicenc: Csoda lenne a “lécátugrás”
Mint ismert, a Magyar Labdarúgó Szövetség elsőfokú licencadó bizottsága április 27-én ülésezett és döntéseket hozott a klublicenc alapeljárás kapcsán.

Összesen tíz klub kapta meg a kért licencet – köztük heten az élvonalra –, és 28 klubnak kell további hiánypótlás keretében teljesítenie a szabályzatban megfogalmazott elvárásokat. Hiánypótlásra május 8-ig van lehetőség, végleges döntés pedig május 12-én várható. Varjú Tamás, az MLSZ elsőfokú licencadó bizottságának elnöke a Digi Sport televízió hétfő reggeli műsorában arról beszélt, hogy nagy a fegyelmezetlenség, de négy-öt klubnál vélhetően a baj is nagy. Érdekességként említette, hogy van egy klub a jelenlegi NB I és NB II 38-as mezőnyében, amely nem adott be licenckérelmet, de mivel az eljárás folyamatban van, nem nevezhette meg, hogy melyik csapattal nem találkozunk biztosan nyártól. „Összesen 41 kérelem érkezett, de hárman később visszavonták. Klubneveket még nem mondhatok, de van 4-5 olyan élvonalbeli klub, amelyek lécátugrása kisebbfajta csoda lenne, elsősorban a pénzügyi kritériumok hiánya miatt” – jelentette ki Varjú Tamás, aki hozzátette: a szabályok tíz éve lényegében változatlanok.

ÉM


Mentőakció a Győrért, 14 csapatos NB I-re számítanak a klubok

Budapest, 2015. április 29., szerda (MTI) – Sipos Jenő, a Magyar Labdarúgó Szövetség (MLSZ) szóvivője az MTI-nek megerősítette: az MLSZ körlevélben kérdezte az NB I-es klubokat, hogy hajlandók-e segíteni a Quaestor-ügy miatt veszélybe került Győri ETO FC-nek. tovább »

MLSZ – Hiánypótlásra kötelezték a Győri ETO FC-t

Budapest, 2015. április 27., hétfő (MTI) – A várakozásoknak megfelelően egyelőre még nem kapta meg az első osztályú induláshoz szükséges licencet a Győri ETO FC labdarúgóklub, amelynek jövője a Quaestor-ügy miatt került veszélybe. tovább »

MLSZ – Átruházható a Győr második számú és utánpótláscsapatának versenyjoga

Budapest, 2015. április 27., hétfő (MTI) – A sporttörvény alapján a nehéz anyagi helyzetben lévő Győri ETO FC az alacsonyabb osztályú és utánpótláscsapatainak versenyjogát átruházhatná a vele szerződéses együttműködési viszonyban álló másik egyesületnek, ezzel megmenekülhetne az egyesület utánpótlása. tovább »
További hírek a Sport kategóriából

Sporthírek