Klórgázszivárgás volt a komlói sportközpontban

  Pécs, 2012. május 3., csütörtök (MTI) – Öt gyereket kórházba vittek megfigyelésre, más forrás szerint hárman lettek rosszul, mert feltehetően klórgázt lélegeztek be csütörtökön, a komlói városi sportközpontban.

Mayerhoff Attila, a létesítményt üzemeltető Komlói Fűtőerőmű Zrt. vezérigazgatója az MTI érdeklődésére azt mondta: reggel egy munkatársuk az uszoda fertőtlenítésére használt sósav tartályát töltötte fel, amelybe eközben hipó kerülhetett.
A létesítményt kiürítették, a keletkező klórgázt azonban többen belélegezték. A mentők öt gyereket kórházba szállítottak megfigyelésre, közülük négyet egy időre benn is tartanak.
Megjegyezte, az eset körülményeinek tisztázására belső vizsgálat indult, a részletekről annak lezárása után nyilatkoznak.
Vass László, a Baranya Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság ügyeletesének tájékoztatása szerint a klórgáz jelenléte miatt a sportközpontban két gyermek és egy felnőtt lett rosszul, őket a mentők a helyszínen ellátták.
Az ügyeletes kitért rá, hogy az eset miatt Pécsről és Tolna megyéből is érkeztek tűzoltók, katasztrófavédők a sportközponthoz, komolyabb beavatkozásra ugyanakkor nem volt szükség. Az épületben szellőztettek, a veszély elmúlt.