Klein Dávid: a létezés határmezsgyéjén jártam a Manaszlun

Budapest, 2015. október 19. Klein Dávid a Sourcing Manaslu Expedíció záró sajtótájékoztatóján egy budapesti szállodában 2015. október 19-én. Technikailag nem különösebben nehéz, de veszélyes kihívás volt a Manaslu megmászása - mondta el a hegymászó a 8156 méter magas nepáli csúcs meghódításáról.
Budapest, 2015. október 19. Klein Dávid a Sourcing Manaslu Expedíció záró sajtótájékoztatóján egy budapesti szállodában 2015. október 19-én. Technikailag nem különösebben nehéz, de veszélyes kihívás volt a Manaslu megmászása - mondta el a hegymászó a 8156 méter magas nepáli csúcs meghódításáról. - © MTI Fotó: Mohai Balázs
Budapest – A létezés határmezsgyéjén jártam a Manaszlu megmászása közben – mondta el az M1 aktuális csatorna csütörtöki műsorában Klein Dávid alpinista.

A 8156 méter magas nepáli hegyet oxigénpalack és serpák támogatása nélkül meghódító hegymászó hozzátette, hogy a csúcsélményt nem a Manaszlu legtetejére érve tapasztalta meg, hanem egy órával korábban a csúcsgerincen, ahol végignézhette a napfelkeltetét.

Klein Dávid kitért arra is, hogy mivel rendkívül szűk “időjárási ablak” állt a hegyen lévő alpinisták rendelkezésére, a főcsúcs alatt összetorlódtak a hegymászók, libasorban lehetett csak haladni.

“Palack nélkül mozogtam – körülöttem szinte mindenki palackkal mászott – ezért nagyon fáztam” – jegyezte meg.

A tervei szerint jövőre az Annapurnán próbálkozó hegymászó hangsúlyozta, hogy nem “gyűjtögeti” a csúcsokat, egyszerűen szeretne szép hegyeken mozogni és magasztos élményeket átélni.

– MTI –


Klein Dávid: technikailag nem nehéz, de veszélyes volt a Manaszlu megmászása

Budapest – Technikailag nem különösebben nehéz, de veszélyes kihívás volt a Föld nyolcadik legmagasabb hegye, a Manaszlu megmászása – mondta el Klein Dávid hegymászó a 8156 méter magas nepáli csúcs meghódításáról hétfőn Budapesten.
hirdetés
hirdet�s