Kívül-belül megújul a rendezvényház Kazincbarcikán

Akt.:
„Becsomagolva” a rendezvényház
„Becsomagolva” a rendezvényház - © Fotó: ÉM
Kazincbarcika – Május végén elkezdődött és jelenleg is zajlik a kazincbarcikai Egressy téri rendezvényház és kiállítóterem, vagyis a volt Pont mozi épületének modernizációja. A létesítmény energetikai felújítása több mint 103 millió forintba kerül, melynek 85 százaléka európai uniós támogatás.

A KEOP „Kazincbarcika, Rendezvényház és Kiállítóterem épületének energetikai korszerűsítése” pályázat jóvoltából a kedvezményezett, azaz Kazincbarcika önkormányzata elvégeztetheti a település egyik közkedvelt belvárosi terén lévő volt Pont mozi – jelenleg rendezvényház és kiállítóterem – épületének energetikai felújítását. A nyertes uniós pályázatnak köszönhetően megvalósul a homlokzati és tetőszigetelés, a homlokzati nyílászárók és a termosztatikus szelepek cseréje, továbbá kiépül a rendezvényház villámvédelme.

A beruházás során az épület belső villamos, gépészeti és tűzjelző rendszerének rekonstrukciójára is sor kerül, melyet Kazincbarcika saját forrásból finanszíroz. Erre 43 millió forintot költ az önkormányzat.

A kivitelezés befejezése után várhatóan ősztől fogad ismét vendégeket, illetve programokat az Egressy téri rendezvényház és kiállítóterem.

– ÉM-PA –
hirdetés


hirdet�s