Kivártak a rend őrei Mezőkövesden

Mezőkövesd – A Mezőkövesdi Rendőrkapitányság járőrei 2012. október 9-én, kedden éjjel az egyik ingatlanhoz kaptak riasztást, miszerint éppen egy betörés van folyamatban.

A rendőrök nem egyenesen a célhoz mentek, hanem a feltételezett betörő eszén túljárva egy másik úton gyalogosan két irányból közelítettek, hátrahagyva a szolgálati gépjárművet. A megfigyelt ingatlan udvaráról feszítés, fatörés és egyéb gyanús zajok szűrődtek ki. A két járőr figyelőállásban maradt, majd kisvártatva az udvarról lépéshangokat hallottak. Nem sokkal ezután megjelent egy férfi fekete nadrágban, pulóverben, fejmaszkban, cipőben és fehér kesztyűben. A tolvaj “A törvény nevében!” felszólítást hallva, menekülőre fogta. Több utcán át való futást követően végül a rend őrei kerültek ki győztesen, akik beérve a menekülőt, elfogták és a szökés megakadályozása érdekében megbilincselték.

A 42 éves férfit mezőkövesdi a Mezőkövesdi Rendőrkapitányság őrizetbe vette betöréses lopás miatt, illetve előterjesztéssel élt előzetes letartóztatásának indítványozása érdekében az Ügyészség felé.

– Egyedné Novodonszki Éva főtanácsos B-A-Z. MRFK Kommunikációs Iroda sajtóreferens –