Kíváncsiak a helyi emberek véleményére Sárospatakon

Sárospatak – „A Magyar Szocialista Párt folyamatosan dolgozik a Kelet-Magyarország Program megalkotásán, ez a munka újabb fázisába érkezett: társadalmi vitára alkalmasnak találtuk az anyagot” – mondta hétfő délelőtti sárospataki sajtótájékoztatóján Hutkainé Novák Márta, az MSZP sárospataki szervezetének elnöke.

A párt sárospataki irodájában megtartott rendezvényen Hutkainé Novák Márta elmondta, az MSZP-nek az a törekvése, hogy az egyes régiókra külön gazdaságélénkítő programokat dolgozzon ki. Amennyiben a 2014-es választások után az MSZP kormányra kerül, akkor a kormányprogram részeként a hátrányos helyzetű régiókra kiemelt figyelmet fordítanának. Ahol nagy a munkanélküliség, magas az elvándorlás, ahol sokan élnek a létminimum alatt, ott fokozott figyelmet szeretnének fordítani a felzárkóztatásra.

– Nyilvános rendezvény keretében kívánjuk bemutatni a programot Sárospatakon október 17-én délután fél öttől a Hotel Bodrogban, hiszen számunkra fontos a helyi emberek véleménye. Fontos, hogy a hátrányos helyzetű régiókban minél több valódi munkahely létesüljön. Nem a közfoglalkoztatás a cél, hanem az, hogy minél több embernek valódi munkája legyen – mondta a sárospataki szervezet vezetője.

ÉM-BG