Kiválóra értékelt rendőri teljesítmény Borsodban

Akt.:
A közbiztonságért díjasok (balról): dr. Ongai Péter alezredes és Hevele István György törzszászlós
A közbiztonságért díjasok (balról): dr. Ongai Péter alezredes és Hevele István György törzszászlós
Edelény, Mezőkövesd, Miskolc – Csökkent a reagálási idő, és nőtt tavaly a rendőri munka hatékonysága.

„Az elmúlt esztendő a megyében rendőri szempontból csendesnek mondható, konszolidált év volt – értékelt dr. Vereckei Csaba rendőr dandártábornok, a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Rendőr-főkapitányság vezetője, aki célként kitűzte, hogy az eredményeket meg kell tartani. Megemlítette azt is, hogy az országos rendőrfőkapitány a megye teljesítményét kiválóra minősítette.

Állampolgári bizalom

A főkapitányi értékelés a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Közgyűlés csütörtöki, áprilisi rendes ülésén hangzott el. A tanácskozás egyik fő napirendi pontja ugyanis a megye közbiztonságáról, bűnügyi helyzetének alakulásáról szóló beszámoló volt. A közgyűlést dr. Balogh János rendőr vezérőrnagy, rendőrségi főtanácsos, műveleti országos rendőrfőkapitány-helyettes, a Készenléti Rendőrség parancsnoka is megtisztelte jelenlétével.

Vereckei Csaba jelezte, kamatozik a befektetett energia, hiszen folyamatosan csökken a rendőri reagálási idő, és nő a beavatkozási hatékonyság. A műveletirányítási központba mintegy 90 ezer bejelentés érkezett tavaly, és 83 ezer rendőri beavatkozás is volt. „Ez 20 ezerrel több, mint korábban, de ez nem azt jelenti, hogy ennyivel több a bűncselekmény, hanem azt, hogy az állampolgárok bizalommal fordulnak hozzánk – hangsúlyozta a megyei főkapitány. Említett eseteket is. Például egy telefonáló azt jelezte, hogy az utcán rosszul öltözött, rossz kinézetű embert lát. A kiérkező rendőrök a figyelmeztetés nyomán egy bűncselekményt akadályoztak meg sikeresen.

A köszönet hangja

A témához hozzászólók lényegében megköszönték a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Rendőr-főkapitányság munkáját, az elégedettséget jelezte az is, hogy a beszámolót 21 igen szavazattal és 6 tartózkodással fogadta el a plénum.

– Szaniszló Bálint –


Közbiztonságért díjasok

A Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Közgyűlés április 24-e, a rendőrség napja alkalmából a Borsod-Abaúj-Zemplén Megye Közbiztonságáért díjat adományozta dr. Ongai Péter rendőr alezredesnek, a Mezőkövesdi Rendőrkapitányság bűnügyi osztálya vezetőjének, valamint Hevele István címzetes rendőr törzszászlósnak, az Edelényi Rendőrkapitányság körzeti megbízottjának. A díjakat a megyei közgyűlés ülésén ünnepélyes keretek között Török Dezső, a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Közgyűlés elnöke és dr. Vereckei Csaba megyei rend­őrfőkapitány adta át.

hirdetés


hirdet�s