Kiváló magyar élelmiszerek mutatkoztak be Sanghajban

Budapest – Kiváló magyar élelmiszerek mutatkoztak be Sanghajban a SIAL Nemzetközi Élelmiszeripari Szakkiállításon – közölte a Földművelésügyi Minisztérium (FM) pénteken az MTI-vel.

A tájékoztatás szerint Czerván György agrárgazdaságért felelős államtitkár a szakkiállítás magyar standjának megnyitóján elmondta: a Kínai Népköztársaság Magyarország 10. legfontosabb kereskedelmi partnerévé vált az elmúlt évek során, a Kínába irányuló magyar agrárexport 2016-ban meghaladta a 67 millió eurót.

Az államtitkár szólt arról, hogy a közép-európai országok közül Magyarország rendelkezik a legtöbb termékcsoportra vonatkozó exportengedéllyel Kínába, jelenleg a magyar sertés-, liba-, kacsa-, marha-, és nyúlhús, valamint a búza exportja is folyamatos – írja közleményében a szaktárca.

A szakkiállítással egy időben Magyarország sanghaji főkonzulátusa üzleti fórumot szervezett a Kínában tartózkodó magyar cégeknek.

A kínai üzleti élet szereplőinek szervezett borvacsorán elmondott köszöntőjében Gulyás Andrea közigazgatási államtitkár kiemelte, a magyarok méltán büszkék a Hungarikumainkra, a világ számos táján ismerik a magyar pálinkát, a borvidékek borait, a libamájat, valamint az ásványvizeinket – közölte a Földművelésügyi Minisztérium.

– MTI –
hirdetés


hirdet�s