BOON Sziréna

2010.04.01. 11:24

Nézőpont: A Jedi ereje

<p><em>Nincs az az ember, aki Csillagok háborúja filmre vitele óta nem idézet volna legalább egyszer a Jedi lovagok mindent legyőző energiát jelentő mondását: az erő velem van</em>. <strong>Puskár Tibor jegyzete</strong>.</p>

A rendező egy elképzelt jövőképben mutatta be, hogy minden baj és gonosz legyőzhető, ha a Jedivel van az a bizonyos erő.

Megyénkbe is megérkezett egyfajta erő szerdán: a készenléti század valós csapatereje. A remélt csodatévő erő, amitől megyénk közbiztonságának és közbiztonságérzetének megerősödését várják az emberek. Arról mindenki meggyőződhet, hogy milyen technikával, fizikai erőt sugárzó felszereléssel, gumibottal, gázmaszkkal láthatják el a készenlétiseket. Vajon annak az erőnek a megszerzéséhez - amit a Jedi lovagot különlegessé tette - az erőt sugárzó megjelenés és ruházat a rendőrt is automatikusan felvértezi, hogy garantálja a közbiztonságot?

A film nyelvén szólva csak azt kívánhatom: Az e világi magyar Jedi ereje legyen a rendőrökkel, a készenlétisekkel!

- Puskár Tibor -


Kapcsolódó cikkek:

Nem áprilisi tréfa: Miskolcon ismét készenléti század
Miskolc - Április 1-től megyénkben felállt a Készenléti Rendőrség egy százada. Negyedik vidéki osztályként, a X Bevetési Osztály munkába áll.

Lépéskényszerben: „Támadás érte Miskolcot”
Miskolc – Százezren foglalkoznak a civil piacon vagyonvédelemmel és őrzéssel, a rendőrség állománya pedig 45 ezer fő.


<p>

<hr />

</p>]]>

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!