Friss hírek

2009.05.15. 09:36

KOSÁRLABDA - Mindkét fennmaradó elődöntőben a hetedik meccs dönt a továbbjutásról

<p>A Keleti- és a Nyugati főcsoport elődöntőjében is a hetedik mérkőzés dönt a továbbjutásról az észak-amerikai profi kosárlabda liga (NBA) rájátszásában. Nyugaton a Houston Rockets hazai pályán győzte le 95-80-ra a Los Angeles Lakers gárdáját, az Orlando Magic pedig a Boston Celtics vendéglátójaként diadalmaskodott 83-75-re.</p>

A Houston legjobbjai Aaron Brooks és Luis Scola voltak, előbbi 26 pontot szórt, utóbbi pedig 24 pontot és 12 lepattanót jegyzett az összecsapáson. "Az utóbbi két napban csak azt hallottam, hogy nem fogunk visszatérni Los Angelesbe" - mondta a lefújás után a Rockets vezetőedzője, Rick Adelman. "A fiúk azonban nem így gondolták, és rá is cáfoltak a kétkedőkre" - tette hozzá a szakember.

Az Orlando győzelmének első számú letéteményese Dwight Howard volt, aki 23 ponttal és 22 lepattanóval járult hozzá csapata győzelméhez. "Megpróbáltam önmagamat adni" - jelentette ki a meccs után Howard. "Annyi volt a dolgom, hogy játsszak és ne foglalkozzak semmivel, ami azt hiszem, sikerült" - magyarázta a klasszis. A Magic 1996 óta nem tudott főcsoport döntőbe jutni, és most sem lesz könnyű dolga, hiszen a mindent eldöntő találkozót Bostonban rendezik majd.

A Keleti főcsoportban korábban a Cleveland Cavaliers, a Nyugati főcsoportban pedig a Denver Nuggets harcolta ki a döntőbe jutást.


NBA, rájátszás, főcsoport elődöntők:
Keleti főcsoport:
Orlando Magic - Boston Celtics 83-75
Az egyik fél negyedik győzelméig tartó párharc állása: 3-3

Nyugati főcsoport:
Houston Rockets - Los Angeles Lakers 95-80
Az egyik fél negyedik győzelméig tartó párharc állása: 3-3

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!