Kiütötték a tavalyi bajnokot a Jegesmedvék

Miskolci Jegesmedvék vs. HC Nové Zámky
Miskolci Jegesmedvék vs. HC Nové Zámky - © Fotó: Ádám János
A MOL Liga döntőjének első igazi mérkőzésén a Jegesmedvék fantasztikus játékkal küldték padlóra a tavalyi győztest.

A vendégszektoron kívül telt ház fogadta a MOL Liga döntőjének csapatait. A mérkőzés előtt ünnepélyes keretek között felvonták a Miskolci Jegesmedvék első magyar bajnoki zászlaját, és ez megadta az alaphangot a szurkolók számára. Az első percek tapogatózása után a vendégek kerültek a emberelőnybe, de a Macik különösebb nehézség nélkül kivédekezték azt. A 7. perctől két emberfórt kaptak a Jegesmedvék, de csak helyzetig jutottak. A 13. percben az egyik szlovák támadó csúnyán odaütött Bálizsnak, amiből egy kisebb dulakodás támadt. A 15. percben három lámpa kialudt a pálya fölött, így pár perces szünet állt be a játékba, amíg a fény visszatért. Fél perccel a vége előtt Hajós óriási kapuvasat ütött, majd pár másodperc múlva Cikanek védett nagy bravúrral egy közeli lövést.

Háromszor csöngettek a Macik

A második harmad 5. percében hangrobbanás rázta meg a csarnokot, ugyanis megszerezték a vezetést a Jegesmedvék. Dansereau oldalról beadott korongját Tóth másodjára ütötte nehéz szögből a kapuba (1-0). A 12. percben tovább növelte előnyét a hazai csapat. Emberelőnyben Dansereau tört be a vendégharmadba, lövése fel, majd átpattant Cikaneken és a kapuba hullott (2-0). Továbbra is a Miskolc játszott fölényben, és a 17. percben újabb gólt értek el. Tóth korcsolyázott be hátulról a kapu elé, nem tudták elvenni tőle a korongot, és végül egy gyönyörű fonákmozdulattal emelt a jobb felső sarokba (3-0).

Padlón az Érsekújvár

A harmadik harmadban másfél percet kellett várni az újabb hazai gólra. Hajós passzát Dansereau derék magasságban, a levegőből ütötte a kapuba (4-0). A Jegesmedvék folyamatosan nyomás alatt tartották a vendégeket, és ez a 7. percben újabb találathoz vezetett. Egy kapu mögül kapott korongott Dudas vágott a felső sarokba (5-0). Lubomir Hurtaj azonnal időt kért, hiszen csapata láthatóan szétesett, majd kapust is cserélt. A 11. percben Krajcovicot is felavatták a Macik. Metcalfe passzát Gőz vágta egyből a bal kapuvas mellé (6-0). És jött a KO! A 13. percben, emberhátrányban vitték be a végső ütést a hazaiak: Nagy és Cohen lekorcsolyázták a vendégeket, majd az utóbbi gyönyörű mozdulattal emelt a kapuba (7-0).


JEGYZŐKÖNYV

Miskolci Jegesmedvék – HC Nové Zámky

7-0 (0-0, 3-0, 4-0)

Miskolci jégcsarnok, 1800 néző. V.: Babic, Haszonits, Pálkövi, Kis-Király.


Miskolci Jegesmedvék: Bálizs – Boyle, Gőz, Sagert, Hajós, Popovics, Metcalfe, Roczanov, Nagy, Szilágyi, Láda B., Cohen, Becze, Tóth, Dansereau, Láda P., O’Donnell, Dudas, Vojtkó, Miskolczi, Dósa, Duschek(k). Edző: Majoross Gergely.

HC Nové Zámky: Cikanek – Sucharda, Huba, Rejzek, Brandis, Podstavek, Baron, Puchovsky, Stefanka O., Dubec, Hrudik, Stefanka M., Durco, Král, Kowalczyk, Frolik, Uram, Caladi, Tábi, Siska, Faith, Krajcovic(k). Edző: Lubomir Hurtaj.


Gól: Tóth(2), Dansereau(2), Dudas, Gőz, Cohen, ill., senki

Kiállítás: 16 perc illetve 16 perc


Majoross Gergely: – Egyetértek a kollégámmal, ez csak egy újabb strigula volt, a gólkülönbségnek nincs nagy jelentősége. Nehezen lendültünk játékba, de aztán a játék minden elemében ellenfelünk fölé nőttünk. Óva intenék mindenkit attól, hogy ebből a 7-0-ból komoly következtetéseket vonjon le a pénteki meccs kapcsán. Az egy új találkozó lesz, ismét 0-0-ról indulunk, és ismét meg kell küzdenünk a sikerért.

Lubomir Hurtaj: – Ismeri mindenki a helyzetünket, az elmúlt napokban sorozatban játszottuk a mérkőzéseket. A mai találkozót nem kezdtük rosszul, ám a második harmadtól sorra kaptuk a gólokat és nem tudtunk felállni. Teljesen mindegy, hogy 1-0 vagy 7-0 az eredmény, ez csak egy vereség volt, készülünk péntekre.