Kiütötték a Brassót a Jegesmedvék

Akt.:
DVTK Jegesmedvék vs. ASC Corona Brasov
DVTK Jegesmedvék vs. ASC Corona Brasov - © Fotó: Kozma István
Miskolc – Valósággal kiütötte a Brassót a DVTK Jegesmedvék csapata, így továbbra is magasan vezetik a táblázatot.

A Jegesmedvéktől ezúttal is hiányzott Gőz és Dudas, de csatlakozott Galanisz is, aki szintén nem tudta vállalni a játékot. Az első harmadból mindössze 48 másodperc telt el, amikor Booras bevette Tőke kapuját, és máris repülhettek a macik és egyéb plüssállatok a jégre (1-0). A 4. percben máris növelte előnyét a hazai csapat: Tóth ment el remekül a jobb szélen, keresztbe passzolt, és az érkező Booras kapásból nem hibázott (2-0). Csak három percet kellett várni a következő találatra: Vojtkó lőtt a kék vonalról, és a korong a tömörülő játékosok között a kapu bal oldalába vágódott (3-0). Ezt követően nagy fölényben játszottak a Macik, szép támadásokat vezettek, de csak kapuvasig jutottak Tóth révén.

Booras: mesterhármas!

A második játékrész 3. percében Péter lövése jutott túl Adorjánon és kötött ki a kapuban (3-1). A 8. percben érkezett a válasz: Sagert oldalról lőtt nagy gólt (4-1). Négy percet kellett várni a következő miskolci gólra: Somogyi szép cselekkel játszotta tisztára magát, és remek passzát Cseter váltotta gólra (5-1). A 14. percben ismét talpon volt a Jégcsarnok közönsége: Sagert lövésébe Ritó szúrt bele, és a korong a kapuba vágódott (6-1). A brassói edző kapuscserére szánta el magát, Tőke helyett Fülöp állt a vendégkapuba. Ám őt is hamar, egészen pontosan 17 másodperc múlva felavatta Booras, aki így mesterhármast ért el (7-1).

A harmadik harmad 4. percében Mihály lőtt nagy gólt a kék vonalról (7-2). A Jegesmedvék fölényben játszottak, sorra dolgozták ki a helyzeteket, de valami pici mindig hiányzott a gólhoz, vagy Fülöp védett jól. Végül ebben a játékrészben több gól már nem esett.JEGYZŐKÖNYV

DVTK Jegesmedvék – ASC Corona Brasov

7-2 (3-0, 4-1, 0-1)

Miskolci jégcsarnok, 1550 néző. V.: Halassy, Rencz, Berger, Kis-Király.


DVTK Jegesmedvék: Adorján – Sagert, Hajós, Galanisz, Somogyi, Popovics, Pavuk, Szilágyi, Láda B., Ritó, Tóth, Laczkó, Győrfy, Dansereau, Leppanen, Vojtkó, Miskolczi, Booras, Cseter, Kiss(k). Edző: Mayer Péter.

ASC Corona Brasov: Tőke – Sprencz, Molnár, Fodor, János, Mihály, Imecs, Tranca, Bíró O., Bíró G., Zsók, Virág, Bíró M., Nagy, Petres, Péter, Márton, Fülöp(k). Edző: Keresztes Ottó.


Gól: Booras(3), Vojtkó, Sagert, Cseter, Ritó, ill., Péter, Mihály

Kiállítás: 2 perc illetve 6 perc


Mayer Péter: – Ma jól kiszolgáltuk a közönséget, de a két csapat tabellán elfoglalt helye valami ilyesmit vetített előre. A csapat dicséretére kell megjegyezni, hogy végig hajtottak, és jó teljesítményt nyújtottak.

Keresztes Ottó: – A Jegesmedvék a MOL Liga legjobb csapata, itt vannak a legkiemelkedőbb légiósok, akiknek ha időt és helyet adunk, ki tudnak bontakozni. Ez látszott is az első két harmadban. Örülök, hogy volt tartása a csapatomnak, és a harmadik harmadot meg tudtuk nyerni. Most lesz egy nap pihenőnk, és készülünk a Fehérvár ellen.
hirdetés


hirdet�s