Kiütéssel nyertek a Macik

Kiütéssel nyertek a Macik
Tizenhatodik mérkőzését pénteken este hazai környezetben játszotta a Miskolci Jegesmedvék Mol-ligás hokicsapata.

A Macik váratlanul szereztek vezetést a 3. percben. Középen Czuba tört ki Nagy K. átadásával, egy vendégvédő takarásából 10 méterről kapura szúrta a korongot, amelyet Kozuch későn vett észre és már csak érinteni tudta a jobb sarokba vágódó játékszert (1-0). A meccs első kisbüntetését Fodor ,,szenvedte” el a 8. percben: a hazaiak első sorának támadója bottal akasztott, ezért ült ki, de a sárga-feketék nem sokáig maradtak emberhátrányban, hiszen ezután két vendégjátékos is kapott két-két percet. Amikor pedig a Jegesmedvék kiegészültek, kettős fórban járathatták a korongot. A 11. perc elején ebből tőkét kovácsoltak, Szirányi a támadóharmad közepéről nagy lövést zúdított a HSC hálójába (2-0). Magabiztosak voltak Salugáék, ezért a meglepetés erejével hatott a a csíkiek szépítő gólja. A 15. percben Tranca a lábak és az ütők között betalált (2-1). Kevéssel az első szünet előtt Miskolczi lehetetlen szögből emberfóros helyzetből növelte együttese előnyét (3-1), majd egy másodperccel a dudaszót megelőzően ismét Miskolczi mattolta a Kozuchot (4-1) és a meccs tulajdonképpen már ekkor eldőlt.

Futószalagon

A második harmad ott folytatódott, ahol az első abbamaradt: Czuba közelről betermelte saját maga második, csapata ötödik gólját (5-1) és már mindenki azt hitte, hogy Timo Lahtinen kapust cserél, de nem így történt. A mester megvárta a hatodikat is (Nagy G. jegyezte) és elszánta magát portásának leváltására. Felbillent a pálya és erre kevesen számítottak: a 27. percben Sijka felavatta Ruczujt (7-1), majd Fodor emberelőnyből volt eredményes (8-1), a nézők pedig boldogságukban már nem bírtak önmagukkal. Lendületesen, nagy kedvvel korongoztak a hazaiak, akik esélyt sem adtak a teljesen szétesett ellenfelüknek. A 37. percben megszületett a kilencedik Maci-gól is, amelyet kavarodás után Nagy G. ért el.

Megállás nélkül

A 45. percben Fodor közelről már kétszámjegyűvé avatta a miskolci gárda előnyét (10-1) és innentől kezdve gálát láthatott a nagyérdemű. Pillanatonként forgott veszélyben a HSC kapuja, a romániai alakulat játékosai gyakran azt sem tudták, hol vannak. Az 50. percben Czuba használt ki egy emberelőnyös helyzetet (11-1), a szurkolóknak pedig be sem állt a szájuk, megállás nélkül éltették kedvenceiket, akik a hajrában a védők révén (Láda B. kétszer és Gőz) is jeleskedtek (14-1). A finnországi Kontinentális Kupát követő első fellépésükön pazar teljesítménnyel rukkoltak ki Fodorék, akik egyszerűen elgázolták riválisukat – előzetesen ilyen különbségre talán senki nem számított.

ÉM-KT

Jegyzőkönyv

Miskolci Jegesmedvék – HSC Csíkszereda (romániai) 14-1 (4-1, 5-0, 5-0)
Miskolc, 1000 néző. V.: Haszonits, Varjú, Nagy A., Sipos.

Miskolci Jegesmedvék: Budai K. – LÁDA B. 2, Hegyi (1), FODOR 2 (2), SALUGA (6), NAGY G. 2 (3) – Atkinson (2), SZIRÁNYI 1 (2), Nagy K. (1), Dubek (1), CZUBA 3 – Gőz 1 (1), Orosz, Popovics (2), Sijka 1 (1), Szilágyi – Budai R., Ritó (1), Wéber, Rafaj, MISKOLCZI 2, Gyenes (kapus). Vezetőedző: Tim Kehler.
HSC Csíkszereda: Kozuch – Adorján, Molnár Sz., Mihály E., Novak, Hurtaj – Kósa, Péter L., Tranca 1, Becze, Molnár Zs. (1) – Bors, Moldován, Szőcs, Bíró O., Bálint – Bíró T., Ruczuj (kapus). Vezetőedző: Timo Lahtinen.

Kiállítások: 4, ill. 12 perc.

Tim Kehler: – Ez egy olyan mérkőzés volt, amelyen minden sikerült, minden korong befelé pattant. Örülök, hogy a csapat egy pillanatra sem állt meg és kiszolgálta a közönséget. A győzelmet azonban nem értékeljük túl.
Timo Lahtinen: – Hétfő óta szinte csak utaztunk, és emiatt játékosaimnak nem maradt energiája. Ez nagyon veszélyes helyzet, tenni kell valamit azért, hogy a következő meccseken talpra álljunk.