Kiütéses Szpari-siker

Mindhárom megyebeli NB II-es futbalcsapatunk vasárnap lépett pályára.

Tuzséron megyei rangadót rendeztek, melyen a Nyíregyháza Spartacus magabiztos, 4-0-ás győzelmet aratott. (gólszerzők: Lengyel 2, Lippai, Szilágy N. )

Baktalórántházán a Bőcs volt a vendég, és itt is vendégsiker született. A borsodiak az utolsó perceben, büntetőből szerzett góllal nyertek 2-1-re.

Kevés volt a baktai előny

Szabó Róbert mostanában nem aprózza el. A Baktalórántháza VSE NB II-es futballcsapatának támadója a Kazincbarcika ellen is tetszetős találatot ért el és vasárnap, a Bőccsel vívott bajnokin szerzett gólja is versenyben lenne a forduló gólja címért.

Ezzel jutott előnyhöz a meccset jól kezdő házigazda, de a vezetés nem tartott ki sokáig. Egy felívelt labdát követően ugyanis egyenlített a Bőcs, így kezdődhetett minden elölről. A hirtelen nyáriasra fordult időben próbálkoztak is a csapatok, de sokáig úgy tűnt, a győztes találat egyik gárdában sincs benne. Mígnem a hajrában egy tizenhatoson belüli szituáció büntetőt ért a borsodiak javára, és mivel ezt Urbin értékesítette, a múlt hetihez hasonlóan ismét úgy győzött le idegenben szabolcsi csapatot Tóth László legénysége, hogy hátrányból fordított.

Jegyzõkönyv, események
Baktalórántháza VSE–Bõcs 1–2 (1–1)
Baktalórántháza, 500 nézõ, v.: Herbály.
Baktalórántháza: Petranics – Király L., Czerula, Bodnár, Illés Gy. – Kozma A., Rakóczi, Szûcs L., Pálvölgyi (Ignácz Z., 74. perc) – Szabó R. (Kozma J., 76.), Ádámszki. Edzõ: Madalina György.
Bõcs: Matkó – Vágó, Susak, Martis, Molnár Zs. (Dobos A., 77.) – Szakszon (Gaál G., 82.), Irhás, Zimányi, Török A. (Vass L., 68.) – Urbin, Fekete V. Edzõ: Tóth László.
16. perc: Pálvölgyi baloldali beadása után Kozma A. a túloldalról középre fejelte a labdát, amit egy pattanás után Szabó R. ollózva, 8 méterrõl küldött a kapu közepébe, 1–0.
23. perc: Molnár ívelt elõre a felezõvonaltól, szabadrúgásból, Urbin továbbcsúsztatta a labdát, amit Szakszon 7 méterrõl a bal felsõ sarokba bombázott, 1–1.
89. perc: Susak elõreívelt szabadrúgása után Urbin Czerulaával szemben fedezte a labdát, mire a baktai védõ lerántotta. Czerula a második sárgával járó piros lapot, a Bõcs tizenegyest kapott, és ezt Urbin a bal alsó sarokba lõtte, 1–2.
Mesterszemmel
Madalina György: A döntetlent megérdemeltük volna.
Tóth László: Hátrányból fordítani csak igazán jó csapat tud, és egy másik jó, ráadásul feljövõben lévõ gárda ellen értékes a gyõzelem.

 

Négy gól és három kiállítás

Miként az őszi baktalórántházi megyei rangadót, a vasárnapit is 4–0-ra nyerte a Nyíregyháza Spartacus.

Harminchárom esztendő után vendégeskedett újra Tuzséron a nyíregyházi futballcsapat. 1974-ben NB III-as, vasárnap NB II-es bajnokit vívtak egymással a felek, akkor a hajrában alakult ki az 1–1-es eredmény.

Tapogatózásról ezúttal szó sem lehetett, alaposan egymásnak estek a felek, és az adok-kapoból a Szpari jött ki jobban: két góllal korán tekintélyes előnyre tett szert. A hazaiak nem csüggedtek, megpróbálkoztak a hátrány csökkentésével, de a kapuba visszakerült Erdélyin nem tudtak kifogni. Az eredményből adódóan a piros-kékek kedvükre kontrázhattak, és még szünet előtt megszületett a harmadik találat, amivel végképp eldőlt a mérkőzés sorsa. Sőt, virtuálisan a tabella élére ugrottak a nyíregyháziak, hiszen ekkor a Ferencváros még gólnélküli döntetlenre állt Makón.

A második játékrészben gólból már csak egy született, piros lapból viszont három is. Megjegyzendő, a lapok kiosztásakor túlságosan szigorú volt a játékvezető. Szilágyi Norbert találata pedig azt jelentette, hogy az őszi, baktalórántházi meccshez hasonlóan második idegenbeli megyei rangadóját is 4–0-ra nyerte a Spartacus. Helycserére viszont még nem került sor a tabellán, mert végül a Ferencváros is begyűjtötte a három pontot.


Jegyzõkönyv
Tuzsér Erdért SE–Nyíregyháza
Spartacus
0–4 (0–3)
Tuzsér, 1000 nézõ, v.: Szabó S.
Tuzsér: Balogh Z. – Csobán (Babjak, 77. perc),
Baka, Cséke, Dancs B. – Szilágyi K., Iván A.,
Kóka R., Fodor A. – Krajnc (Rab, 66.), Gergely. Edzõ:
Révész Attila.
Spartacus: Erdélyi – Miskolczi, Ambrusz, Popa, Cornaci
– Madar, Szilágyi N. (Fekete Á., 82.), Hegedûs
T., Lippai (Minczér, 60.), Zabos – Lengyel (Szatke,), Szilágyi
N. Edzõ: Gálhidi György.
9. perc: Madar ugratta ki Lengyelt, aki maga elé tette a labdát,
majd 9 méterrõl a hálóba lõtt, 0–1.
13. perc: Lippai balról az oldalvonal mellõl, az alapvonaltól
mintegy 18 méterrõl végezhetett el szabadrúgást.
Mindenki beadásra számított, ám a középpályás
laposan kapura lõtte, és a labda a jobboldali kapufa mellett
vágódott a hálóba, 0–2.
38. perc: ismét Madar tálalt Lengyel elé, aki
egy esernyõcsellel becsapta Csékét, mire a hazai védõ
feltartotta a csatárt. A 11-esbõl Lengyel a jobb alsó
sarokba lõtte a labdát, 0–3.
69. perc: Ambrusz elõreívelt labdáját
Lengyel Szilágyi N. elé fejelte, õ végigfutott
a jobb oldalon, és 10 méterrõl a bal alsó sarokba
lõtt, 0–4.
70. perc: Cornaci egy rosszütemû becsúszás
után megkapta második sárga lapját, és
vele a pirosat is.
85. perc: Babjak és Minczér ugrottak össze, mire
nagy tumultus alakult ki, a játékvezetõ pedig mindkét
játékost kiállította.
Mesterszemmel
Révész Attila: Gratulálok a bajnokesélyes
csapatnak, remekül használták ki a hibáinkat.

Hiába küzdött jól a tuzséri csapat, a nagyobb tudást ezúttal nem tudta elszántsággal ellensúlyozni.