Friss hírek

2009.11.12. 20:09

Megtámadták Kairóban az algériai fociválogatott buszát- négy sérült

<p>Megsérült az algériai fociválogatott négy játékosa csütörtökön, amikor megtámadták az autóbuszukat Kairóban. Az algériai nemzeti tizenegy szombaton játszik világbajnoki selejtezõt a házigazdák ellen az egyiptomi fõvárosban. Az algériai kommunikációs miniszter közlése szerint az egyik játékost a sérültek közül kórházba kellett vinni.</p>

Azzedine Mihubi azt mondta az algériai állami rádiónak, hogy a játékosok és a csapat vezetõi a kairói reptérrõl a szálloda felé tartottak buszukkal, amikor a tömeg megtámadta õket. A miniszter nem közölte a sérültek nevét, és részleteket sem mondott a támadásról. 1989-ben, amikor a két csapat ugyancsak világbajnoki selejtezõt játszott egymással, a mérkõzés után zavargások törtek ki a kairói stadionnál, mivel Egyiptom kijutott az olaszországi vébére.

Az afrikai C-csoportban jelenleg Algéria 13 ponttal, 9-2-es gólkülönbséggel vezet a 10 ponttal és 7-4-es gólkülönbséggel álló Egyiptom elõtt. Ha Egyiptom két góllal nyer az utolsó csoportmeccsen Algéria ellen, a két csapat azonosan végez, és egymás elleni eredményük is azonos. Az idegenben szerzett ugyanis gólok nem számítanak. Ebben az esetben sorsolás vagy rájátszás dönt, a FIFA az utóbbi mellett határozott.

Mindkét csapat leadhatott egy semleges helyszínt. Algéria Tunéziába, Egyiptom Szudánba vitte volna a pótselejtezõt, a szerencse az egyiptomiaknak kedvezett, mivel a Nemzetközi Labdarúgó-szövetség szerdán bejelentette, hogy Szudánban rendezik a világbajnoki részvételrõl döntõ Egyiptom-Algéria kontinentális pótselejtezõt, ha a két csapat egyformán végez csoportjában.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!