Kitüntetés a köz szolgálatáért

Eredményes tevékenysége elismeréséül nemzeti ünnepünk, október 23 alkalmával dr. Kun István úrnak a Köz Szolgálatáért Érdemjel ezüst fokozatát adományozom.”

Dr. Rácz János, a Megyei Közigazgatási Hivatal vezetője olvasta fel dr. Lampert Mónika belügyminiszternek a kitüntetést tanúsító okleveléről ezeket a szavakat pénteken, amikor átadta az elismerést Kun Istvánnak, aki évtizedekkel ezelőtt a KM munkatársa, rovatvezetője volt.

Az utóbbi évtizedekben országos lapokban publikált, de szociográfiája is jelent meg A feláldozott Bereg címmel. A hivatalvezető méltató szavaiban arról szólt, hogy Kun István újságírói munkásságának célja mindig az volt, hogy a társadalom fejlődését segítse elő és a köz érdekét mozdítsa elő.

Mindig érdekelték a társadalmi, gazdasági problémák, a szociális helyzet, a közélet és véleményét nagyon kritikusan meg is fogalmazta. Sajátos találkozása volt ez tevékenységének és annak az elismerésnek, melyet a belügyminiszter-asszonytól kapott, mert az elismerés neve a Köz Szolgálatáért.

– Balogh József –