Magyarország

2010.10.02. 16:49

Hétfőtől startolnak az Országos Családi Könyvtári Napok

<p>Irodalmi művekre épülő beszélgetések, előadások, olvasáshoz kötődő játékok, zenei csemegék várják a látogatókat október 4-e és 10-e között, az Országos Családi Könyvtári Napokon országszerte.</p>

Idén 552 település 683 könyvtára csatlakozott a kezdeményezéshez. A szervezők célja, hogy felhívják a figyelmet arra, hogy a könyvtáraknak milyen fontos szerepük van az olvasásra nevelésben- tájékoztatta a Független Hírügynökséget az Informatikai és Könyvtári Szövetség.

A könyvtárak színes programokkal készülnek szolgáltatásaik népszerűsítésére a családi napokon. A rendezvények résztvevőit naponta más-más témakörhöz kapcsolódó kiállítások, irodalmi művekre épülő beszélgetések, előadások, olvasáshoz kötődő játékok, zenei csemegék várják. Kiemelt esemény lesz idén is a Könyves Vasárnap október 10-én, amikor a könyvtárak rendkívüli nyitva tartással, sokféle meglepetéssel fogadnak mindenkit. Ekkor folytatódnak az elmúlt években elkezdett népszerű baba-, kölyök-, tini- és nagyi programok is. A megszokott szolgáltatások mellett ezen a napon országszerte olvasásra épülő rendezvényekkel, játékokkal várják az embereket.

Az idén, az előzetes regisztráció adatai szerint 552 településen, 683 könyvtár, 3153 programmal várja a családokat, az érdeklődőket.

- Független Hírügynökség -

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!