Kitoloncolhatják a Fehérvár FC korábbi ügyvezetőjét a fehérvári stadionból

Kitoloncolhatják a fehérvári stadionból a Fehérvár FC korábbi ügyvezetőjét – legalábbis erre adott utasítást az üzemeltető gazdasági társaság. Az ügy előzménye, hogy Gál László hétfőn állítólag verőlegényekkel jelent meg a stadionban. Beszélt a jelenlegi ügyvezetővel, majd távozott. Gál László cáfolja a vádakat, a Független Hírügynökségnek azt mondta, hogy egyedül ment a stadionba, ahová véleménye szerint egy korábbi bírósági döntés alapján joga van bármikor bemenni.

“Gál László verőlegényekkel, vagy mondhatjuk úgy is, hogy őrző-védőkkel jelent meg, és fenyegetően lépett fel” – mondta a Független Hírügynökségnek Gál András Levente, a Fehérvár FC-t üzemeltető gazdasági társaság jogásza. Hogy ezt a jövőben megakadályozzák, utasítást adtak ki, hogy Gál Lászlót ne engedjék be, illetve, ha kell rendőrséggel toloncolják ki a létesítményből – tette hozzá.

Gál László viszont azt mondja, hogy bírósági döntés van arról, hogy továbbra is ő az ügyvezető, így akkor megy be a stadionba, amikor akar. Hétfőn egyébként nem volt vele senki, egyedül ment be a stadionba – állítja.

Decemberben új többségi tulajdonos, Garancsi István került a fehérvári labdarúgó csapatot működtető Fehérvár FC Kft. élére. Ezután leváltották a régi ügyvezetőt, két újat neveztek ki, valamint kizártak kis tulajdonosokat is a gazdasági társaságból. A Fejér Megyei Bíróság első fokon hatályon kívül helyzete a társaság taggyűlésének több határozatát, köztük a kizárásról szólókat is. A nem jogerős ítélet ellen fellebbezett a Fehérvár FC Kft.

Más bírósági ügy is zajlik a fehérvári csapatnál. A Fehérvár FC-t korábban működtető gazdasági társaság ellen decemberben kezdődött per. A vádlottak azok, akik 2001 és 2005 között ügyvezetői – köztük Gál László -, illetve játékosügynökei voltak a fehérvári labdarúgócsapatnak. A vád: adó-és társadalombiztosítási csalás.