Vízilabda

2019.07.17. 13:00

Miskolci medencében kicsit mindig izgatottabb

Három napon keresztül négy válogatott küzd majd meg az OMV-­kupáért.

Molnár István

Vismeg Zsombor (fehér sapkában)

Fotó: Kamarás Péter

A jövő héten, július 23. és 25. között a Miskolctapolcai Strandfürdőben rendezik meg a IV. OMV Kupa nemzetközi utánpótlás férfivízilabda-tornát. Az eseményen 2002-es válogatottak ugranak medencébe, mégpedig a szerb, a horvát és az olasz korosztályos együttes mellett a Székely Bulcsú és Tóth Kálmán által irányított magyar gárda. Az első napon, kedden 17.00-tól horvát–olasz, 18.30-tól pedig magyar–szerb csatára kerül sor. Szerdán horvát–szerb (17.00), illetőleg magyar–olasz (18.30) mérkőzés szerepel a programban, míg a csütörtöki zárónapon 16 órától szerb–olasz meccset láthatnak majd a helyszínre kilátogatók, 17.30-tól pedig magyar-horvát „ütközetet”.

Augusztus végén

A hazai oldalról a csapatkijelölés pénteken várható, de szinte biztos, hogy a keret tagja lesz a PannErgy-MVLC fiatal pólósa, Vismeg Zsombor.

– Ez lesz az első alkalom, hogy a válogatottal úgymond hazai vízben, Tapolcán szerepelek, ugyanis a korábbi klubtornán, a Mento Kupán nem vettem részt – mondta az Észak-Magyarországnak a miskolci klub vízilabdázója. – Az ember mindig egy kicsit izgatottabb, amikor saját városában játszik, de nagyon várom a pillanatot, hogy a többiekkel megmutassuk, mire vagyunk képesek három erős válogatott ellen. Miskolc után még be van tervezve egy olaszországi torna, majd a csapat – remélem, velem együtt – elutazik Grúziába, Tbiliszibe, ahol az idei korosztályos Európa-bajnokságot rendezik meg. A válogatottbeli felkészülés miatt sok szünetem eddig nem volt, csak június 15. és 25. között tíz nap, de ezt egyáltalán nem bánom. A klubnál, az MVLC-nél így minden bizonnyal csak a kontinensbajnokságot követően, augusztus vége felé csatlakozom majd be a munkába.

Az OMV Kupa mérkőzéseire a strandra való belépés karszalaggal díjmentes. A karszalagokat a mérkőzés előtt és alatt lehet átvenni a Miskolctapolcai Strandfürdő bejáratánál.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!