jegyzet

2020.02.20. 10:00

Vaksötét

Bunkóság. Ezzel az egy szóval jellemezte egyik kollégám azt az esetet, amikor egy bevásárlóközpontba nem engedték be a vakvezető kutyát, hogy gazdáját navigálhassa a polcok között.

Hegyi Erika

szigorú őrrel vagy nem ismertették a törvényt, vagy a felettese sem ismerte, esetleg nem akarta ismerni. De az biztos, az együttérzés leghalványabb fokát sem mutatták az áruház dolgozói. A bevásárlóközpontot pénzbüntetésre ítélte a fogyasztóvédelem és az Egyenlő Bánásmód Hatóság. A büntetés jogszerű, de vajon hatásos volt-e? Ha én lettem volna a hatóság, meghívtam volna az áruház dolgozóit egy napra, amit közösen tölthettek volna vak és gyengénlátó embertársaikkal. Esetleg fekete kendőt kötöttem volna a szemük elé, és megkértem volna őket, hogy így végezzenek el minden munkát, amit eddig. Vagy csak egyszerűen vásároljanak be saját áruházukban egy hétvégi vacsorához. Minden segítség nélkül. Mert a pénzbüntetést valószínűleg könnyen kigazdálkodta a cég, esetleg felemelte pár forinttal a tej vagy a hagyma árát. De a vakon töltött egy napot szinte biztos, hogy soha nem felejtették volna el.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!