Kitavaszodott Diósgyőrben

DVTK - Archív
DVTK - Archív
Miskolc – A saras fordulók után a tavaszi szél uralta a pályát. A talajra ezúttal már nem lehetett panasz, de a szél erejével meg kellett bírkózniuk a DVTK – Paksi SE NB I-es bajnoki labdarúgó mérkőzés szereplőinek.

A külső erőkkel és a belsőkkel (az ellenfél) való ismerkedés kiegyenlített játékot hozott a meccs elején, egyik csapat sem tudott a másik fölé kerekedni. A félidő derekán a piros-fehérek különösebb előzmények nélkül találtak a kapuba, és ez a gól nagyot lendített felfelé a találkozó színvonalán. Mindkét csapat fokozottabb lendülettel játszott a folytatásban, majd amikor a hazaiak a második találatukat is megszerezték megnyugodhattak a hazai szurkolók, és ez az állapot a második félidőig kitartott, hiszen a DVTK magabiztosan játszott.

A második játékrész kezdete előtt kiderült, hogy a paksi gárda mestere többet, jobbat akar, hiszen két új játékost is pályára küldött. Igaz, hogy egyikük sem volt benne abban, hogy alig egy perccel a térfélcsere után sikerült szépíteniük. Az egy gólosra csökkent különbség izgalmakat ígért a folytatásra, a Paks szorgalmasan dolgozott a pontszerző állás elérése érdekében, de a Diósgyőr sem bízott a 2-1 megtartásában, és igyekezett a vendégek kapuja felé terelgetni a labdát. Sok helyzetet ennek ellenére nem láthattak a szurkolók, de kapufákat igen, ráadásul az utolsó percig benne volt mindkét gárda játékában, hogy gólt szerezzen, de mivel az idő “egyszer csak” elfogyott, maradt megérdemeltnek mondható a hazai előny.

Ez egyben azt is jelenti, hogy a Diósgyőr negyedik tavaszi meccsén megszerezte idei első győzelmét (a teljesség kedvéért azért tegyük hozzá: az őszre előrehozott két “tavaszi” bajnokit, az Újpest- és a REAC ellen még 2006-ban győzelemre hozták a piros-fehérek), és így előre lépett a tabellán.

Kapcsolódó cikkek:

  • Szavazzon! Ki volt a meccs embere?
  • Edzői nyilatkozatok a mérkőzés után
  • DVTK – Paks: a küzdelem diadala
  • Beharangozó: Győzelmi kényszerben a Diósgyőr
  • Beharangozó: Buzás Attila és a régi idők