Kitaszítottság és szerelem a színpadon Az „Ahogytetszik” száműzöttjei

A Rusznyák Gábor rendezte, iróniával teli darab bemutatóját ma este 7 órától láthatja a közönség a Kamaraszínházban
A Rusznyák Gábor rendezte, iróniával teli darab bemutatóját ma este 7 órától láthatja a közönség a Kamaraszínházban - © Fotó: Bujdos Tibor
Miskolc – William Shakespeare azonosnak tűnő műve alapján készült az új előadás a Miskolci Nemzeti Színházban.

A Rusznyák Gábor rendezte, iróniával teli darabban öt szerelem természetét is megismerhetjük, miközben egyre beljebb kerülünk az erdő közösségének életébe. A bemutatót pénteken láthatja a közönség a Kamaraszínházban.

Fotó: Bujdos Tibor Fotó: Bujdos Tibor ©

Az Ardeni-erdő egyfajta „Zónaként” jelenik meg az előadásban, ahol a társadalom száműzöttjei élnek. Ezen a helyen mindenki a szerelembe próbál menekülni, amelynek sokféleségét is megmutatja a vígjáték. Rusznyák Gábor szerint a fő kérdés az, miért kapaszkodnak ennyire a szereplők a szerelembe.

Fotó: Bujdos Tibor Fotó: Bujdos Tibor ©

– Szerintem a kitaszítottság magányát nem tudja oldani csak az a közösségi élmény, amit a sorstársakkal, a többi kirekesztettel együtt élnek meg, ezt a hiányérzetet csak a szerelem tudja megszüntetni. Még ha társadalmunkban háttérbe is vagyunk szorítva, fontosságérzetet adhat nekünk a másik szerelme, és ő is fontosnak érezheti magát a mi szerelmünktől – tette hozzá a rendező.

– ÉM –