Nagyvilág

2010.10.19. 18:25

"Nem akarok kövér gyereket" - kiéheztette lányát a dagi anya

<p>A nő attól félt, hogy gyereke olyan kövér lesz, mint ő ezért már két évesen elkezdte éheztetni lányát.</p>

Aly Gilardoni 108 kiló, nagyon is jól ismeri a túlzott evés következményeit. Az anya, hogy lánya ne járjon úgy mint ő, akinek egész életét megkeserítette a túlsúlya, szinte az éheztetéssel egyenértékű étrenden tartja pici korától Corleight.

A szigorú, mindössze 700 kalóriás diétát Corleigh két éves korától kezdte és a most a 8 éves lány a drasztikus táplálékbevitel-megszorítás miatt vérszegény lett. Aly Gilardoni ragaszkodik ahhoz, hogy csak a lánya érdekeit tartja szem előtt. "A túlsúly uralja az életemet. Nem akarom, hogy Corleigh olyan legyen, mint én" - nyilatkozta a nő, amikor orvosok számon kérték a nőt. Christian Jessen orvos, aki kivizsgálta a kislányt közölte: egy ilyen drasztikus kalóriakorlátozás egy normál súlyú gyereknél szükségtelen és káros, az anya kockára tette gyermeke egészségét. Az orvos szerint Corleigh immunrendszere is tönkremehet egy ilyen diétában, arról nem is beszélve, hogy hatással lehet növekedésére, míg a nővé érés is jelentősen késhet nála, továbbá csontritkulás jelentkezhet a kevés vitamin és ásványi anyag bevitel miatt. Nézze meg a fotót >>>

"Ennél is aggasztóbb, hogy ennek komoly pszichológiai vonzatai vannak, a szülő lerombolja a gyerek önképét, aki egész életében szorongani fog az étellel, étkezéssel kapcsolatban, amiből súlyos esetben kóros étvágytalanság alakulhat aki, ami meg is ölheti" - számolt be a szakember a Daily Mail brit hírportálnak.

A külső megszállottja a duci anya

Az anya azzal védekezik, hogy ő megszállottja annak, hogy hogyan néz ki, ezért nem akar kövér gyereket, azt akarja, hogy népszerű és csinos legyen lánya, ami nem valósulhatna meg akkor, ha a gyerek nagyobb súlyú lenne mint most. Az Ipswichben élő nő elmondta, hogy 13 éves volt, amikor drasztikusan hízni kezdett és 16 évesen már 20-as méretet hordott (ez Magyarországon az XXL-es méretnek felel meg),  és miután az anyja is korán elhízott azt gondolja, hogy a túlsúlyra való hajlam öröklődik a családban.

Corleigh apja 6 éves korában elhagyta a nőt, ami tovább rombolta Aly Gilardoni önképét, s megfogadta az ő lánya soha nem fog elhízni.

Nézze meg a fotót >>>

A Daily Mail beszámolója szerint a most 22 kilogrammos kislány reggelire gabonapelyhet eszik, ebédre salátát és egy fél hústekercset, vacsorára pedig héjában sült burgonyát kap. Ezzel szemben az anya nem diétázik, átlag 3 ezer kalóriát fogyaszt el egy nap. Nem reggelizik, viszont kekszeket eszik, chipset és sajtos tallérokat, ebédre pizzát, vacsorára sajtot burgonyapürével. "Bűntudatom van emiatt, de Corleight nem zavarja"
- MON -

</script>

// ]]>]]>

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!