Kitakarították a Szigetközt

Szemét
Szemét
Önkéntesek gyűjtötték a hulladékot szombat délelőtt a Szigetközben. Az aktivisták több tíz kilométeren teljesen kitakarították a térséget.

Elsősorban a vízpartokon, az utak és a kerékpárutak mentén szedték össze a szemetet.

Szombat délelőtt 11 település önkéntesei több mint 1000 zsák hulladékot gyűjtöttek össze a Szigetközben. A résztvevők azt mondják, csak akkor jön több kiránduló a páratlan szépségű Szigetközbe, ha a tájat nem csúfítja el a sok szemét. Alig néhány óra alatt többek között autógumikat, gumicsizmákat és rozsdás konyhai edényeket gyűjtöttek össze, de előkerült egy olyan számla is, amelyet már régóra keresett az egyik környékbeli polgármester.

Dunakilitin szinte az egész falu megmozdult az akció hírére. A résztvevők felosztották egymást között a területet, és méterről méterre fésülték át a környéket. A Mosoni- Duna mellett a cserkészek, a faluközpontban és környékén a nyugdíjas klub tagjai, a közút mellett az önkormányzati képviselők gyűjtötték a szemetet – mondta Szokoli Sándor, Dunakiliti polgármestere.

Az eldobált kacatokat a mosonmagyaróváriszeméttelepen semmisítik meg. A szemétgyűjtési akció hírére egyébként a környéken a guberálók is megjelentek, ezért az összegyűjtött hulladékot polgárőrök őrzik, amíg el nem szállítják.