Kiszagolta Iti az illegális cigarettát Miskolcon

Akt.:
Kiszagolta Iti az illegális cigarettát Miskolcon
Miskolc – Egy lakótelepi ház pincéjében talált illegális cigarettát Iti, a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) cigarettakereső kutyája Miskolcon.

Csaknem 200 doboz magyar adójegy nélküli cigaretta és egy kilogramm vágott dohány került elő a pince egyik szekrényéből. A mintegy 200 ezer forint értékű áru tulajdonosát még keresik.

Közérdekű bejelentés nyomán érkeztek a NAV pénzügyőrei az egyik miskolci lakótelepi házhoz. A bejelentő azt állította: ismeretlenek nagy mennyiségű cigarettával járkálgatnak a lakóház pincéjébe. A pénzügyőrök a helyszínen nem találtak senkit. Iti, a NAV cigarettakereső kutyája azonban az egyik pinceajtónál kaparni kezdett, jelezvén, hogy cigarettát érez. Később a helyiségben lévő egyik szekrénynél is bejelzett. A lezárt szekrény tulajdonosa nem került elő, így a pénzügyőrök felnyitották azt. Összesen 200 doboz különböző márkájú, magyar adójegy nélküli cigaretta és egy kilogramm vágott dohány került elő a szekrényből. A mintegy 200 ezer forint értékű árut lefoglalták, a szekrény tulajdonosának felkutatását pedig megkezdték a pénzügyőrök – tájékoztatta a Borsod Online-t Varga Zoltán, a NAV Észak-magyarországi Regionális VP Főigazgatóságának sajtóreferense.

IMG_5161