Kiszabták a bűnügyi történelem eddigi leghosszabb börtönbüntetését!

Brock Franklin 472 évet kapott
Brock Franklin 472 évet kapott - © Forrás: KCNC
Egy amerikai férfi lett az első, akit a bíróság majdnem 500 év börtönre ítélt, gyerekeket is érintő szexkereskedelem miatt.

A 31 éves Brock Franklin egy Facebookon halászó banda vezetője volt, akik nőket, lányokat, gyerekeket hálóztak be. A társaság 7 tagból állt, akik közül négyet már elítéltek.

Áldozataikat bedrogozták, erőszakkal tartották őket sakkban, majd szállodákban adták át a kuncsaftoknak, akik ezt megelőzően az interneten fizettek értük.

Franklinre Colorado állam összesen 472 év börtönbüntetést szabott ki, miután 30 pontban találták bűnösnek. A vádpontok között szerepelt többek között az emberkereskedelem és kiskorúak prostitúcióra kényszerítése is.

A banda tagjai/Forrás: FOX31 Denver A banda tagjai/Forrás: FOX31 Denver ©

Az egyik áldozat azt nyilatkozta, hogy Franklin „minden egyes percét megérdemli a kapott büntetésnek”, egy másik pedig azt, hogy: „bele sem tudnék kezdeni az ecsetelésbe, hogy ez az ember mit művelt az életemmel”.

Brehannah Leary, az egyik áldozat/Forrás: The Independent Brehannah Leary, az egyik áldozat/Forrás: The Independent ©

Az ügyész hangsúlyozta, hogy ez a példa nélkül álló ítélet a jövőben segíthet példát statuálni és visszaszorítani az effajta bűncselekményeket. A Polaris nevű, emberkereskedelem ellen küzdő szervezet szerint évente több, mint 22.000 hasonló bűncselekmény történik csak az Egyesült Államokban. Globális szinten ennek a számát 40 millióra becsülik.

Annyi bizonyos, hogy Franklin sosem szabadulhat a börtönből, de ahogy egyik áldozatuk, Brehannah Leary elmondta: „A mindennapos verések, a megalázó nevek, egyikőnk hajának kopaszra borotválása és még sorolhatnám… 400 vagy 500 év, ez sok, de mégsem érzem azt, amit vártam.”

Forrás: independent.co.uk | Videó: Youtube


Charles Manson
Vasárnap, 83 éves korában természetes okok miatt elhunyt a 20. század egyik leghírhedtebb bűnözője, Charles Manson. 1969-ben Manson az általa vezetett szekta néhány fiatal tagját felbujtotta hét brutális gyilkosság elkövetésére. Az áldozatok között volt Roman Polanski rendező felesége, az épp vár...

Fotó: AFP / Alessandro Di Meo
Róma - Két rabnak nyoma veszett és még mindig nem sikerült megtalálni őket a Ferenc pápával október elsején tartott ebéd óta, amelyet a pápa rabokkal, szegényekkel és migránsokkal töltött - jelentették be az olasz hatóságok szerdán. Ferenc pápa október elsején Bologna városában tett látogatásakor...