Kiszabadultat a delfinek, miután átvágták a japán halászok hálóit

Vizsgálatot indított a japán rendőrség, mert a tengerparti Taidzsi városnál ismeretlenek halászhálók vágtak át. Ennek eredményeképp kiszabadult több delfin, az állatokat a tradicionális delfinvadászatra ejtették fogságba.

A szerdai japán híradások szerint a hatóságok azt feltételezik, hogy külföldi állatvédő aktivisták szabotálhatták a szeptember elején kezdődött hagyományos delfinvadászatot.

A Kyodo japán hírügynökség által megszólaltatott nyomozók szerint lehetséges, hogy az incidens összefüggésben lehet egy európai környezetvédelmi szervezet Black Fish (Fekete Hal) elnevezésű internetes oldalán megjelentetett közleménnyel. Ebben azt írták, hogy a csoport búvárai rongálták meg a halászhálókat, amelyekben bekerített delfineket tartottak fogva.

A japán Taidzsi partszakaszán évente nagyon sok delfin és egyéb cet tűnik fel, ám van egy kicsi, zárt öböl, amit a helyiek szögesdróttal rekesztettek el a kíváncsi szemek elől. Az évente megrendezett tradicionális delfinvadászaton általában 2 ezer delfint terelnek be az öbölbe, ahol a halászok egy részüket élve befogják, hogy tengeri parkoknak, szórakozóhelyeknek adják el. Az állatok többségét viszont megölik a húsuk miatt.

A delfinek tömeges lemészárlásáról egyébként egy dokumentumfilmet is készítettek (The Cove), amelyet idén Oscar-díjjal jutalmaztak.
– Független Hírügynökség –

 
hirdetés


hirdet�s