Kiszabadulhat a feleségét halálra éheztető férfi

éhező120
éhező120
Szeptemberben szabadulhat F. László, az a férfi, akinek felesége a böjtölésbe halt bele május 19-én, és kis híján ô is odaveszett kétéves kislányukkal, Petrával együtt.

Lejár szeptemberben F. László előzetes letartóztatása, és reménykedhet abban, hogy többé nem kell rács mögé vonulnia. Mint azt ügyvédjétől, dr. Kamarás Pétertől megtudtuk, a napokban DNS-mintát vettek tőle, hogy azzal igazolják: a kislány az övé. Mint megírtuk, az óbudai lakásban életveszélyes állapotban talált kétéves Petra még anyakönyvezve sem volt, édesanyja ezt nem tartotta fontosnak.

A gyermek teljesen felépült. Jelenleg F. László testvérének családjával él, szeptembertől bölcsődébe jár.

Azt már megállapította az igazságügyi elmeorvos szakértő, hogy F. László az éhezés következtében teljes tudatzavarban szenvedett, képtelen volt a szeretteit fenyegető veszély felismerésére. A műszaki és a számítástechnikai szakértő megállapította: a lakásukban lefoglalt eszközök meditációval és böjtöléssel kapcsolatos anyagokat tartalmaztak, semmiféle nyomot nem találtak arra vonatkozóan, hogy szekta vagy titkos társaság tagjai lettek volna.

– Az igazságügyi elmeorvosi szakvélemény kiegészítésére várunk, aminek azt kell megállapítania, hogy védencem a tragédiába torkolló böjtölést megelőzően milyen elmeállapotban volt, illetve hogy azóta hogyan alakult az elmeállapota – mondta

 dr. Kamarás Péter. – Magam úgy látom, hogy mára teljes mértékben felfogta a történteket, gyászolja élettársát. Az, hogy a tragédia idején nem volt beszámítható, kizárja a büntethetôségét. Ha az elmezavar már nem áll fenn, nincs szükség kényszergyógykezelés elrendelésére sem, ezért remélhetően nem lesz akadálya annak, hogy az előzetes letartóztatást, majd a büntetőeljárást a bíróság megszüntesse.

 

Forrás: Borsonline