Kisvasútbaleset Miskolcon: tart a vizsgálat az ügyben

Akt.:
Beleszaladt a vasúti kocsi a villamosba
Beleszaladt a vasúti kocsi a villamosba - © Fotó: ÉM-archívum
Miskolc – Két héttel ezelőtt a hajnali órákban önállósította magát a lillafüredi kisvasút két kocsiból álló szerelvénye a telephelyen, majd több száz méteres gurulást követően a kisvasút Dorottya utcai végállomásánál a bakot kiütve nekiütközött egy arra haladó villamos oldalának, amely ennek következtében leugrott a sínről – olvashatták lapunkban.

Megírtuk, a balesetben senki nem sérült meg, viszont az anyagi kár tetemes. Az eset körülményeit két vizsgálat próbálja tisztázni.

kisvonat-szerelveny-utotte-ki-a-villamost04-st

A Miskolci Rendőrkapitányság foglalkozás körében elkövetett gondatlan veszélyeztetés vétség elkövetésének gyanúja miatt rendelt el nyomozást ismeretlen tettessel szemben. Az Innovációs és Technológiai Minisztérium Közlekedésbiztonsági Szervezete pedig a baleseti körülményeket próbálja tisztázni, erre a hatályos törvény akár egy évet is biztosít számukra.

A szerkesztőségünkhöz eljutott információink szerint az elmúlt napokban több embert is felfüggesztettek a LÁEV munkatársai közül. Kíváncsiak voltunk arra, hogy az állítólagos intézkedések összefüggésben állnak-e bármely vizsgálattal.

kisvonat-szerelveny-utotte-ki-a-villamost10-st

Varga Rudolf, a megyei rendőr-főkapitányság kommunikációs irodájának munkatársa érdeklődésünkre elmondta, az ő vizsgálatukkal biztosan nem, mivel a miskolci kapitányság még nem zárta le az ügyet.

kisvonat_utkozobak_talpfa_07

Vereb István, az Északerdő Zrt. kommunikációs tanácsadója érdeklődésünkre megismételte, mivel folyamatban lévő ügyről van szó, az Észak­erdő a vizsgálatok lezárásáig nem nyilatkozik.

ÉM-TÁ


Az elszabadult kisvonat átszakított ütközőbakja a Dorottya úti végállomáson
Miskolc - Hetekbe, sőt akár hónapokba is telhet mire tisztázzák az illetékesek a kisvonat baleset körülményeit. Mint ismert, hétfő hajnalban a lillafüredi kisvasút két szerelvénye önállósította magát a telephelyen, majd több száz méteres gurulást követően a kisvasút Dorottya utcai végállomásánál ...

Miskolc - Csak reggel látták, mekkora veszélyben voltak a kisvasút végállomásával szemben lakók. – Hallottam hajnalban egy hatalmas zajt, de mivel nagy vihar volt, azt hittem, hogy egy újabb dörgés rázta meg a környéket – mondta lapunknak dr. Riskó Ágnes ortopéd főorvos, aki épp a kisvonat Dorott...

Miskolc - Elhárították a hibákat a Dorottya utcán, ismét villamosok közlekednek a teljes pályaszakaszon – közölte a Miskolc Városi Közlekedési Zrt. Mint ismert, hétfő hajnalban a LÁEV erdei kisvasút két szerelvénye a miskolci Dorottya utcánál áttörte az ütközőbakot és egy menetrend szerint közlek...

Elszabadult kisvasút szerelvény ütötte ki a villamost Miskolcon
Miskolc - Nagy anyagi kárral járó közlekedési baleset történt Miskolcon a Kiss tábornok úton hétfőn kora reggel. A helyszínen szerzett információik szerint az erdei kisvasút két szerelvénye önállósította magát a telephelyen, majd több száz méteres gurulás után a kisvasút Dorottya utcai végállomás...