Kisvarsányi gyilkosság – előzetesben a feleség és az unokafivér

Előzetes letartóztatásba helyezte a bíróság szerdán azt a 34 éves ilki nőt és 22 éves gulácsi rokonát, akiket azzal gyanúsítanak, hogy július 4-én több késszúrással megölték a nő férjét – tájékoztatta a Független Hírügynökséget Fedor Rita, a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Rendőr-főkapitányság helyettes szóvivője.

Mint arról a Független Hírügynökség már beszámolt, az 53 éves ilki férfi reggel kerékpárral indult Kisvarsány, illetve Gyüre községekbe, zsebében háromszázezer forinttal, hogy ott lovas fogatot vásároljon. A férfi még vasárnap sem érkezett haza, ezért felesége a rokonok és a szomszédok segítségével keresni kezdte. A férfit végül Kisvarsány közelében egy fasorban találták meg, holtan. Több késszúrással ölték meg.

A nyomozás adatai alapján a rendőrök figyelme a feleségre terelődött. A 34 éves nőt kihallgatták, és részben beismerte tettét, később pedig megnevezte társát is, 22 éves gulácsi rokonát. A rendőrség mindkettőjüket őrizetbe vette, szerdán pedig a bíróság elrendelte előzetes letartóztatásukat.

A gyilkosság további részleteit csütörtökön sajtótájékoztatón ismerteti a rendőrség.