Kisvárda vs. DVTK: A legjobb formára lenne szükség

A DVTK szakvezetője szerint a Kisvárda elleni meccs egyfajta döntő lesz, vannak, akik szerint pedig sorsdöntő
A DVTK szakvezetője szerint a Kisvárda elleni meccs egyfajta döntő lesz, vannak, akik szerint pedig sorsdöntő - © Fotó: Vajda János
Miskolc – Szombaton 17 órától Kisvárdán lép pályára a DVTK a labdarúgó NB I-ben.

Még hat meccse van arra a diósgyőri labdarúgócsapatnak, hogy bebizonyítsa, helye van az élvonalban, amelynek tabelláján jelenleg a 11., kieső helyen áll. A piros-fehérek utolsó három összecsapásukat – egyaránt egy találattal – elveszítették, legutóbb hazai pályán 1–0-ra kaptak ki a 12. pozíciót elfoglaló Szombathelyi Haladástól.

Jó harminc perc

A DVTK spanyol vezetőedzője, Fernando Miguel Fernández Escribano a szokásos pénteki sajtótájékoztatón úgy fogalmazott, hogy az előttük lévő hat mérkőzés mindegyike egyfajta döntő lesz, így állnak hozzá. A szakvezető megkapta azt a kérdést, hogy az eddig előfordult krízishelyzetei közül ez a legsúlyosabb-e?

– Van hasonlóság a tavalyi és a mostani helyzet között, amikor ide jöttem – kezdte válaszát a korábbi diósgyőri labdarúgó. – Az eredményeket tekintve lehet párhuzamot vonni, viszont akkor az öltözőben akadtak problémák, a játékosok és a klub kapcsolata sem volt igazán megfelelő, úgy érzem, hogy ezek most működnek, illetve a csapat is jobb állapotban van. Tudtuk az egész idény során, hogy mi a célunk, miért küzdünk, és tudjuk, mit kell tenni azért, hogy elérjük.

Kisvárda vs. DVTK - Mi lesz a mérkőzés végeredménye?

Eredmények megtekintése

Betöltés ... Betöltés ...

Felszínre került a társaság utóbbi három fordulóban mutatott játéka, ami nem igazán volt szívderítő…

– Az utóbbi három meccs közül a Debrecen és az MTK elleni vereség után csalódott voltam, viszont a Haladás ellen, a rossz első félidőt követően, a másodikban volt egy nagyon jó harminc percünk – közölte Fernando Miguel Fernández Escribano. – Tudjuk, látjuk, hogy gólok kellenének, de ehhez a támadó harmadban sokkal agresszívebben kellene játszanunk, jobb döntéseket kellene hoznunk.

Tegyék hozzá

Az is elhangzott kérdésként, hogy milyen DVTK tud nyerni Kisvárdán?

– A legjobb formánkra van szükség, ebben az évadban is bizonyítottuk már, hogy ha százszázalékosan fókuszálunk és a maximumot hozzuk a pályán, akkor bárkit képesek vagyunk megverni – hangsúlyozta Fernando Miguel Fernández Escribano. – Viszont ha nem így van, akkor az ellenkezője következik be. Ahhoz, hogy a teljesítmény kijöjjön, keményen kell edzeni, de kell az is, hogy a minőségi játékosaink hozzá tudják tenni azt a bizonyos extrát.

Közbevetésre, hogy ő kitől remél extrát, kiben látja ezt a potenciált, a tréner azt válaszolta, hogy például Márkvártban, Tajtiban, Hasaniban, Szabó B.-ben, Vernesben megvan mindez, tőlük ezt reméli, a védőktől, mondjuk Karantól, Brkovictól mást vár el.

Az ilyen sorsdöntő találkozón, mint amilyen a kisvárdai (és az azt követő öt) lesz, már kevésbé a szép foci a fontos, sokkal inkább az, hogy jöjjenek a győzelmek – amivel egyetértett Fernando Miguel Fernández Escribano:

– A profi futball arról szól, hogy a pályán milyen eredmény születik. Amikor ilyen szituáció van, mint most nálunk, akkor sokkal fontosabb, hogy nyerjünk, még ha ezt viszonylagosan gyengébb játékkal is érjük el, minthogy szép focival ne szerezzünk pontot – hangoztatta az ibériai szakvezető, aki úgy vélte: benne, a csapatában megvan a megfelelő hit azzal kapcsolatban, hogy sikeresen vívják meg ezt a mérkőzést, de úgy vélte, hogy a szurkolók is ugyanígy vannak ezzel, amit bizonyít, hogy a DVTK-drukkerek megtöltik majd a vendégszektort.

MI


A keretről, a kezdőcsapatról

A Diósgyőrnél a szokásos sérültek – Makrai, Ivánka, Bárdos, Ousman – mellett Forgács is kidőlt a sorból, akinek az egyik edzésen sérült meg a keresztszalagja, és pénteken meg is műtötték. Viszont van két visszatérő: az előző meccset eltiltás miatt kihagyó Márkvárt, valamint Tóth Barnabás.

A DVTK várható kezdőcsapata: Antal B. – Brkovic, Karan, Tamás M. – Shestakov, Tóth B., Márkvárt, Szabó B. (Tajti), Juhar – Mihajlovic, Vernes.Miskolc - A DVTK labdarúgó csapata Kisvárdára látogat az OTP Bank Liga 28. fordulójában. Szokásos mérkőzés előtti sajtótájékoztatónkon Fernando Fernández válaszolt az újságírók kérdéseire. Az elhangzottakból a DVTK TV is készített egy rövid összefoglalót. Fernando Fernández: - Hat mérkőzés...

Miskolc - Újabb mérföldkőhöz érkezett a DVTK-család – ezzel a motóval tartottak csütörtökön sajtótájékoztatót. Teljesen benépesült csütörtökön délelőtt a miskolci City Hotel konferenciaterme, ahol megjelent a DVTK több neves sportolója, szakosztályi vezetője és edzője is. A rendezvényen elsőként ...