Kisvárda: új helyen a piac

By Vincze Péter
Piaci pillanatkép
Piaci pillanatkép - © Fotó: Vincze Péter
Kisvárda – Már régóta óhajtott vágya volt a piacolóknak Kisvárdán, hogy a Jókai úti piac helyett, egy a mai követelményeknek megfelelő piacon vásárolhassanak.

A Jókai úton lévő piac helyén egy teljesen új modern, XXI. századi piacot, csarnokot és élelmiszer üzletet épít a nyíregyházi Alfi–Ker Kft.

Új piac a Várfürdőnél

A tervezett új piac év végi átadásáig a Városmajor úton, a Várfürdővel szemben nyert elhelyezést a zöldség, gyümölcs és iparcikk piac több mint háromezer négyzetméternyi területen. Közel száz elárusító hely várja az árusokat és a vevőket. Korszerű, a kulturált vásárlási igényeket biztosító mellékhelyiségek, (mozgáskorlátozottak részére is) s más kiszolgáló egységek, így büfé is biztosítja a XXI. századi igényeknek megfelelő körülményeket. A szomszédságban 250 gépjármű számára fizető parkoló áll rendelkezésre eladónak és vevőnek egyaránt.

Készül a gyalogátkelőhely

A jelenlegi legnagyobb gond a biztonságos közlekedés megoldása. A piac előtti, egymással szembeni két buszváró között elkészülő gyalogátkelőhely engedélyeztetése s kivitelezése az elkövetkezendő hetekben megvalósul. A piac friss és minőségi áruival, csütörtökön, pénteken, szombaton és vasárnap is várja az árusokat és a vevőket egyaránt.

– Vincze Péter –

Címkék: ,