Kisvárda Mater Good – Ötszáz meccsnyi tapasztalat a lábában

Brana Ilics (10) szerint kemény ellenfél volt a Honvéd
Brana Ilics (10) szerint kemény ellenfél volt a Honvéd - © Fotó: Pusztai Sándor
Kisvárda – A kiesés elől menekülő Kisvárda Master Good számára tavasszal az összes meccsnek nagy tétje van, a múlt szombati, Budapest Honvéd elleni összecsapás azonban Brana Ilicsnek külön jelentőséggel bírt – az NB I.-ben négy gólnál járó támadó ekkor játszotta klubszinten az 500. profi mérkőzését.

A kisvárdai együttes honlapjának összeállítása szerint Ilics a szerb Zemun (99), az FK Rad Beograd (68), a Partizan Beograd (46) és a Vojvodina (44), a kazah Aktobe (10), a görög Jannina (138) és az Arisz Szaloniki (31), valamint a Kisvárda (64) színeiben játszott meccseken érte el ezt az álomhatárt.

Nehéz kiemelni egy találkozót

– Az interneten nyomon követem a karrierem számait, ezért tisztában voltam vele, hogy szombaton az ötszázadik mérkőzésem következik, fontos statisztikának érzem ezt, ezért különleges volt nekem a meccs – kezdte érdeklődésünkre Brana Ilics, majd arra is kitért, melyek voltak a legemlékezetesebb összecsapásai. – Nehéz kiemelni egyet-egyet, de ha a leginkább emlékezetes kisvárdai mérkőzésemet kell megneveznem, akkor a Haladás elleni négy egyes győzelmet mondanám, amiből két góllal vettem ki a részem. A Partizannal szerepeltem az Európa-liga selejtezőjében, a FK Raddal pedig az élvonalba jutást jelentette a Szmederovo három egyes legyőzése.

Ilics a Kisvárda előző két meccsén kezdőként kapott lehetőséget, a Vidi és a Honvéd ellen a korábbiakkal ellentétben csatárként játszott. A szerb játékos ezen a poszton sem mozgott idegenül, a fehérváriak ellen be is talált.

– Mindegy nekem, hogy milyen poszton játszom, egy a lényeg, hogy támadó legyek – reagált a valós pozícióját firtató kérdésre. – Egész életemben támadó voltam, a tízes pozíció a leginkább testhezálló, de ott játszom, ahol szükség van rám.

Mindegy, hogyan

Kíváncsiak voltunk arra is, a támadó miként látja most a bajnokságban az erőviszonyokat, és mit vár a hátralévő fordulóktól.

– Szerintem a Honvéd volt eddig a legjobb csapat, amelyikkel találkoztunk tavasszal. Az Újpest sem lesz könnyebb, de miért ne lépnénk pályára úgy, hogy ott is nyerni tudunk. Nyáron sem sok hiányzott ellenük (1–0-ra kaptak ki idegenben – a szerk.), pedig akkor még teljesen más volt a csapatunk. A célunk természetesen a bennmaradás, mindegy, hogy kit előzünk meg, csak két együttest tudjunk magunk mögött – zárta szavait Brana Ilics.

MK