Kisvárda Master Good – Végig bíztak a továbbjutásban

Akt.:
Horváth Zoltán gólt lőtt, további kettőben pedig közreműködött
Horváth Zoltán gólt lőtt, további kettőben pedig közreműködött - © Fotó: Pusztai Sándor
Kisvárda – Horváth Zoltán beállítása kulcsmomentum volt a kupameccsen.

Szentlőrinc–Kisvárda Master Good 1–4 – az élvonalban szereplő szabolcsiak papírforma győzelmet arattak az NB III.-as gárda ellen.

Mondhatnánk akkor, ha csak az eredményre nézünk, ám a találkozó már ott volt a baranyaiak kezében. A Lőrinc az 58. percben került előnybe, ezt aztán a 91. percig tartotta is, ám Brana Ilics kiharcolta a hosszabbítást, amelyben már felülmúlta ellenfelét a Várda.

Szenvedős volt az eleje

Az összecsapáson csereként lépett pályára Horváth Zoltán, akinek elévülhetetlen érdemei vannak a győzelemben.

– Nagyon rossz volt a pálya, de nem szeretném erre fogni a gyengébb játékot, mert az ellenfél is ugyanazon a pályán focizott – értékelte a mérkőzést Horváth Zoltán, a kisvárdaiak csatára, aki az első hatvanöt percet a kispadról nézte végig. – Az első félidő mezőnyjátékkal telt, egyik csapat előtt sem adódtak nagy helyzetek. A szünetben a fiúk alighanem megkapták a fejmosást, bár ezt nem tudom pontosan, mert akkor nem voltam bent az öltözőben. A fordulást követően sem igazán voltak helyzeteink, ráadásul hátrányba kerültünk, éreztem, hogy lassan be fognak cserélni.

Volt kire felívelni

A Puskás Akadémia elleni, múlt hétvégi bajnokin győztes gólt jegyző támadó meg is változtatta a játék menetét.

– A beállásom után inkább felívelésekből voltunk veszélyesek – folytatta a 29 éves játékos. – Mindenki akart, a csapat megtett mindent, ugyanakkor a koncentrációból vagy meg nem értésből fakadó hibák miatt nem klappolt a játékunk. Az utolsó percekben aztán egy felém ívelt labda elszállt fölöttem, Branához került, aki kiegyenlített. Akkor már biztos voltam benne, hogy a hosszabbításban nyerni fogunk, de nem azért, mert lenézném az ellenfelet, hiszen jó erőkből álló gárda, hanem mert tudtam, hogy kijön a különbség.

Ez így is lett, a ráadásban Horváth Zoltán találatával már előnybe került a Kisvárda, majd a harmadik gólban is közreműködött, végül Sergiu Negru zárta le a meccset.

Nem lehet hátradőlni

Dajka László csapata bejutott a legjobb 16 közé, a mérkőzés után azonban már a hétvégi bajnokira koncentrált, amikor is a közvetlen rivális Diósgyőr lesz az ellenfél.

– Remélem, hogy a hétvégén nem lesz probléma, mert ez a meccs nagyon fontos. Ha az őszi idényből hátralévő két mérkőzésünket megnyernénk (december 15-én az MTK-t fogadja a Kisvárda – a szerk.), akkor reális esélyünk lenne tavasszal, hogy kiharcoljuk a bennmaradást – zárta szavait Horváth Zoltán.

MK