Kisvárda Master Good – Továbbra is érthetetlen, hogy miért nem volt gól

Sztavrosz Cukalasz (szemben) nem zavarhatta a paksi kapust érvénytelenített találatnál
Sztavrosz Cukalasz (szemben) nem zavarhatta a paksi kapust érvénytelenített találatnál - © Fotó: nso.hu/Szabó Miklós
Kisvárda – Dajka László ismét önkritikusan értékelt, szerdán a Fradinál kupáznak a kisvárdaiak.

Egy pont mindig jobb, mint a semmi. A mérkőzés összképe alapján nem is igazságtalan a döntetlen. Miként arról már beszámoltunk, szombaton gól nélkül ért véget a paksi focicsapat kisvárdai vizitálása.

Érvényesített találat nélkül, mert a visszajátszások alapján érthetetlen, hogy a 69. percben miért nem ítélt gólt a játékvezető, amikor Kravcsenkó lövése után a labda a hálóban kötött ki. Ezt elemezgethetik bárhogyan – és minden bizonnyal papír nélkül igazat is adnának a várdaiaknak –, ám a tabellán csak egy pont került a szabolcsiak eredménysorába.

Inkább küzdelem, mint játék

– Úgy gondolom, tisztességgel tettük a dolgunkat – kezdte visszapillantását a szombati bajnokira Dajka László, a Kisvárda Master Good vezetőedzője. – Inkább küzdelem jellemezte a meccset, mint játék, ám voltak szép jelenetek is mindkét oldalon. A Paks nagyon kellemetlen ellenfél volt, agresszív, a párharcokat nehezen tudtuk nyerni. Ezzel a meccs előtt is tisztában voltunk, és szerettük volna akár egy góllal is megnyerni. Ez az egy gólocska megvolt, nem jogosan annulálták. Mi sem értjük a játékvezetői döntést. Amennyiben kipattant volna a labda a kapusról, és úgy rúgja be Cukalasz, rendben, de így nem zavarta a kapust, az tőle tisztán láthatta a labdát.

– Sokat tettünk a győzelemért, ami most nem sikerült. Néhány játékosunk kicsit fáradtabban, tompábban futballozott, mint az elmúlt héten. Ez már a múlt és utópia. Nekünk már előre kell néznünk…

Rövid távon szerdára, amikor a Magyar Kupában a Ferencváros elleni első meccset az Üllői úton fogja játszani a várdai csapat. Szombaton a bajnokságban Mezőkövesdre látogatnak a mieink, az is kemény lesz, de hát mi nem az…

MLSporthírek