Friss hírek

2009.08.04. 21:26

Filmezte hétéves fiát, amint autót vezetett - a rendõrség nyomoz

<p>Nyomozni kezdett a kanadai rendõrség egy videó ügyében, amelyen azt látni, hogy egy hétéves fiú autót vezet egy piszkos úton, miközben az apja filmezi. A videó az interneten, a Youtube-on jelent meg, a felvétel ideje és a helye azonban még nem ismert. A videón az apa az anyósülésrõl filmezi a fiát, miközben biztatja, bátorítja. A kamera azt is mutatja, hogy hátul egy nõ és még két gyerek ül.</p>

A videó szerint 40 kilométer per órás sebességnél a papa azt mondja a fiának, hogy "ez egy kicsit gyors". A sofõrülés peremén elhelyezkedõ gyerek azonban nyomja a gázt, és amikor a kocsi eléri a 70 kilométer per órát, a papa nevetve megjegyzik: "megy a srác." A videón ráadásul az is látszik, hogy a kocsiban senkinek nem volt bekötve a biztonsági öve. A kanadai rendõrség szerint még csak vizsgálódnak, és a királyi ügyész dönti el, hogy lesz-e eljárás vagy vádemelés a férfi ellen.

A Montreal Gazette címû lap szerint a felvétel egy esõs napon készült, mert mozog az ablaktörlõ. A kanadai sajtó szerint a rendõrség még nem tudta azonosítani a férfit, illetve a családot. A sajtó szerint aligha valószínû, hogy a gyerek ellen eljárást indítanak veszélyes vezetés miatt, az apa ellen azonban biztosan lesz eljárás, ahogy a hátul ülõ nõ ellen is, noha még nem tudják, hogy a vezetõ kisfiú anyja vagy más rokona lett volna, esetleg egy idegen.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!