Kisvárda Master Good SE – Érvényesült a papírforma

A narancsmezes érdiek végig uralták a mérkőzést
A narancsmezes érdiek végig uralták a mérkőzést - © fotó: handballerd.hu
Kisvárda – A második félidőben már csak szaladtak az eredmény után.


Az előző szezonban a negyedik fordulóig jutott a Kisvárda a Magyar Kupában, akkor a Vác ellen vérzett el hazai pályán. Az idei kiírásban előbb az NB I/B-s Szent István csapatát, utána pedig az MTK-t idegenben legyőzve jutottak az ötödik körbe, ahol az Érd volt az ellenfelük a legjobb négy közé jutásért.

Szombaton csak fellángolásai voltak a sokat hibázó Kisvárdának a védekezését jól megszervező Pest megyeiek ellen. Dévényi János, a Kisvárda vezetőedzője értékelte lapunknak a mérkőzést.

– Teljesen megérdemelten jutott tovább az Érd, végig uralták, kézben tartották a meccset – kezdte értékelését a szabolcsiak mestere.

– Az első félidőben kissé álmosan kezdtünk támadásban és védekezésben is. A csapat próbálta végrehajtani a taktikai utasításokat, azonban túl sokat hibáztunk. Voltak jó periódusaink is, de ez csak arra volt elég, hogy csökkentsük a különbséget a remekül védekező hazaiak ellen.

Lassú, körülményes támadások
– A második félidő első tíz percében eldőlt a mérkőzés, kialakult a hét-nyolc gólos hazai vezetés, utána már csak szaladtunk az eredmény után. Támadójátékunk nagyon lassú és körülményes volt, esélyünk sem volt a mérkőzés megnyerésére. A jövőben többet várok a csapatomtól.

A mérkőzés első nyolc percében hét védést is bemutató Pásztor Bettina csalódottan nyilatkozott a lefújás után.

– Nagyon csalódott vagyok, mert tudtuk, hogy milyen lehetőség előtt állunk. Sajnos a nagy akarás görcsösségbe csapott át. Az első játékrészben rengeteg hibát vétettünk, főleg támadásban, egy Érd szintű csapat ellen ez egyszerűen nem fér bele. A második félidő elején a védekezésünk is szétesett, tetemes hátrányba kerültünk, így minden esélyünket elveszítettük a továbbjutásra.

A szabolcsiak vasárnap a Fehérvár csapatát fogadják.

BB


Morénáéknak (labdával) nem sok esélye volt Érden
Kisvárda - Szombaton a Magyar Kupa 5. fordulójában Érden lépett pályára a hét elején edzőt váltó Kisvárda NB I.-es csapta. Az összecsapás tétje a legjobb négy közé jutás volt. A hazai csapat kezdte frissebben a mérkőzést, Pásztor Bettina azonban kétszer is útját állta az érdi próbálkozásoknak. La...