Kisvárda Master Good SE – DVSC: Tíz perc nem elég

Kisvárda Master Good SE – DVSC: Tíz perc nem elég
© Fotó: Dodó Ferenc
Kisvárda – Parádés kezdés után magára talált a debreceni csapat.


Kis ünnepséggel kezdődött a telt házas mérkőzés, a csapatok bemutatása után a kisvárdai vezetőség mindkét együttes tagjait egy szál virággal köszöntötte a nemzetközi nőnap alkalmából. A találkozó első gólját Kovács Anna jegyezte, utána viszont beindult a hazai csapat, sorra érte el találatait, a kapuban pedig Pásztor védett bravúrosan. Alig nyolc perc után már négy gólos előnyben volt a hazai csapat. Köstner Vilmos nem is tétlenkedett tovább, kikérte első idejét és változtatott. Pályára küldte Deszpotovicsot és Bordást. Előbbi két találatával vissza is jött a meccsbe a Loki.

Pásztor hiábavaló bravúrjai

A hazaiak közel negyedórás gólcsendjét kihasználva Vantara-Kelemen egyenlített, nem sokkal később Grigel góljával már vendégek vezettek, amelyet háromra növeltek a szünetig.

Fordulás után tovább folytatódott a hazaiak gólínsége, első találatukat a 37. percben Benko lőtte büntetőből. Még mindig volt azonban esély, mert Pásztor szállította a bravúrokat a kapuban, de Hakunováék még hét emberrel is képtelenek voltak bevenni ellenfelük kapuját.

Jól jellemzi a meccset, hogy a második játékrészben mindössze négy akciógólra voltak képesek a hazaiak, így a vendégek megérdemelten vitték el a nagyon fontos két pontot még ilyen arányban is.

Kézilabda: NB I., női

Kisvárda-DVSC 17-23 (10-13) Kisvárda, 1000 néző, v.: Altmár, Horváth. Kisvárda: Pásztor- Orbán, Klikovác 2, Rebicová, Milanovics-Litre 5, Radojevics 2, Milosevics. Csere: Kordowiecka (kapus), Hakunova 1, Guialo 1, Dragut, Morena, Avgyekova 1, Benko 5/4. Edző: Dévényi János.
DVSC: Triffa-Varsányi, Kovács 2, Tóvizi 1, Grigel 3/2, Bulath 1, Vantara-Kelemen 1. Csere: Oguntoye (kapus), Deszpotovics 8, Bordás 3, Punko 3, Arany 1, Szabó. Edző: Köstner Vilmos.

Az eredmény alakulása: 3. perc: 2-1, 7. p.: 5-2, 13. p.: 7-5, 21. p.: 7-7, 30. p.: 10-13, 37. p.: 11-14, 41. p.: 12-16, 45. p.: 13-18, 53. p.: 16-20, 56. p.: 17-21, 59. p.: 17-23.

Kiállítások: 6, illetve 10 perc. Hétméteresek: 5/4, illetve 2/2.

Dévényi János:- Gratulálok a Debrecennek, megérdemelten nyertek. Védekezésben és kapusteljesítményben extrát hoztak a vendégek. Amikor egy kicsit szorosabb lehetett volna az eredmény, jöttek a technikai hibák. Védekezésünkkel elégedett lehetek, de a támadójátékunk sok kívánnivalót hagyott maga után.

Köstner Vilmos:- Nehéz mérkőzésen vagyunk túl. Jókor jöttünk Kisvárdára, mert a szabolcsiak most cseréltek edzőt, látszik már kollégám munkája a csapaton, de az új taktikai elemek végrehajtása még nincs készségszinten.

BB