Mezőcsát, Miskolc

2019.07.13. 09:37

Több mint fél éve kórházban

Jószívű emberek segítettek a mezőcsáti családnak, ahol az édesapa és kisfia is daganatos beteg.

Hegyi Erika

Akármilyen nagy bajban is van a mezőcsáti Sipos család, erőt ad nekik, hogy vannak olyan jólelkű emberek, akik mellettük állnak ezekben a nehéz hónapokban.

A háromgyermekes családról már írtunk lapunkban. Legnagyobb fiuknál, Tomikánál januárban állapítottak meg daganatos betegséget. Akkor őt megműtötték, és azóta kisebb megszakításokkal kemoterápiás kezelést kap. Édesanyja folyamatosan bent van vele a kórházban, a miskolci gyermekegészségügyi központban. És ha ez nem lenne elég nagy baj, februárban kiderült, hogy az édesapa korábbi daganatos betegsége kiújult. Őt Budapesten kezelték, de szervezete nem bírta a kemoterápiát, így azt abba kellett hagyni. Most úgynevezett megfigyelési szakaszban van.

Szerencsére az áttétje zsugorodik, nemrég voltak kontrollon a fővárosban, és kiderült, öt centisről egy centiméteresre csökkent a daganat átmérője.

Segítettek

A két kisebb gyerekre a nagymama vigyáz Mezőcsáton. A család története bekerült a televízió híradásába is, és rövid idő alatt több mint 2 millió forint gyűlt össze a Sipos család javára. Ügyüket a miskolci ZSÓFI-Reményvár Egyesület karolta föl, az ő bankszámlájukra érkezik a pénz.

Az édesanya, Sipos Diána hangsúlyozta, minden egyes felajánlás megérkezett hozzájuk, az utalásokba ő is bepillantást nyerhet.

– A támogatás óriási segítség nekünk, hiszen fél éve se én, se a férjem nem tudunk dolgozni. A mindennapi megélhetésünket segíti a felajánlott pénz, amit nagyon szépen köszönünk mindenkinek, aki segített. Lenne mire költenünk a több mint kétmillió forintot, de egyelőre a mindennapjainkat kell belőle valahogy megoldanunk. Az ételkiegészítők és vitaminok jelentős összeget tesznek ki, ezek pedig a férjemnek és Tomikának is szükségesek –mondta az édesanya.

Kicsit együtt

Megtudtuk tőle azt is, hogy lassan letelik a fia több mint féléves kezelése. Két hete kezdték el a jelenlegi négyhetes kemoterápiát. Van, amikor Tomika jól érzi magát, máskor rosszabbul, a kezelések után gyakran hány. Szteroidot kell szednie, amitől hangulatingadozásai is vannak.

– A napok nehezen telnek, legtöbbször a telefonján játszik vagy YouTube-ozik. Amikor az állapota megengedi, akkor a kórház területén található Ronald Házban vagyunk, ott családiasabb a hangulat, és együtt lehetünk apával, valamint a két kisebb gyermekünkkel. Szegények, ők is beleedződtek ebbe az élethelyzetbe. Most a két és fél éves Benit kezdi egyre jobban megviselni, hogy szétszakadt a család. Amikor eljövünk otthonról, keservesen sír. Ha letelik a mostani négyhetes kezelés, akkor egy hétre hazamehetünk. Utána Tomikára még vár egy kéthetes kemoterápia, és ha nem kell közben szüneteket tartani, akkor remélem, hogy a CT-vizsgálat után hazamehetünk. Otthon másfél éves kórházi kezelés vár még a kisfiamra – sorolja az édesanya.

Egyre nehezebb

Kérdeztük tőle, ő hogyan viseli a megpróbáltatásokat. Úgy fogalmazott: egyre nehezebben. Próbálja tartani magát és másoknak azt mutatni, hogy nem lesz semmi baj, de belül egyre feszültebb. Egyre nehezebben telik a kórházban töltött idő. Tomikával már számolják a napokat, hogy mikor mehetnek végleg haza, hiszen a kórházi napok nagyon megviselik mindkettőjüket.


Szükség van a segítségre

Bár a mezőcsáti Sipos család kapott anyagi segítséget, de nagyon messze van még Tomika és édesapja teljes felépülése.

A súlyos betegség nagy anyagi terhet ró a családra, a szülők pedig még sokáig nem tudnak majd dolgozni. Aki szeretne segíteni a háromgyermekes családnak, a ZSÓFI-ReményVár Egyesületen keresztül megteheti.

Kedvezményezett neve: Zsófi-ReményVár Egyesület

Bankszámlaszám: 10402764–50526755–84751000

Közlemény: Sipos Tomi

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában