Kisvárda Master Good – Ez adna csak igazán lendületet

Akt.:
Horváth Zoltán (elöl) és Pávkovics Bence szombaton is összecsaphat
Horváth Zoltán (elöl) és Pávkovics Bence szombaton is összecsaphat - © Fotó: Derencsényi István
Kisvárda – Dajka László szerint nem szabad megelégedni a szombathelyiek legyőzésével.


A Kisvárda Master Good jól kezdte a tavaszt. Horváth Zoltánék a szezon második felének első meccsén 1–0-ra diadalmaskodtak a Haladás vendégeként, így a szombathelyieket már tíz ponttal megelőzik, és ezzel egy időben a DVTK-t is megelőzték, tehát elmozdultak a kieső zónából.

A várdaiakra szombaton még nehezebb feladat vár, a tabella harmadik helyén álló Debrecen érkezik.

Jót tett a hangulatnak

– Örültünk az előző győzelemnek, jót tett a hangulatnak és a heti munkának – kezdte a felvezetést Dajka László, a Kisvárda vezetőedzője. – Az eredménnyel természetesen elégedett vagyok, mindenki az lenne, a mutatott játékkal már kevésbé. Az nem az elképzeléseknek megfelelő volt. Mint mondtam korábban, nagyon rövid volt a felkészülési időszak, egy-egy játékos is később érkezett, és nem is volt túl sok lehetőségünk mérkőzésen gyakorolni. Az új igazolásainkkal minőségben többek lettünk, ám míg az egész csapat összerázódik, addig biztosan elmegy három-négy bajnoki. Nem mindegy viszont, hogyan megy el. Ha pontszerzéssel, akkor hangulatilag és minden tekintetben könnyebb összerakni a társaságot.

A DVSC négy meccse veretlen, az előző fordulóban az Újpesttel játszott 0–0-t. A Kisvárda is négy mérkőzés óta nem talál legyőzőre, ugyanez volt a helyzet augusztus közepétől egy hónapon keresztül, amikor épp a Loki szakította meg a szériát a 3–1-es győzelmével.

– Nagyon nehéz meccsre számítok, de tudtuk, hogy a második fél év végig küzdelmes lesz – folytatta a tréner. – A győzelem fontosságát nem is kell hangsúlyoznom. A tabella valahol nem hazudik, legutóbb a Haladás ellen játszottunk, a következő hetekben, nem degradálva senkit, de jobb csapatokkal fogunk találkozni, mint a szombathelyi gárda. Innentől kezdve nekünk is javulni kell játékban ahhoz, hogy pontot, pontokat szerezzünk. Ezért úgy gondolom, hogy nekünk nem is a Haladást kell megvernünk, akkor kapnánk még nagyobb önbizalmat és lendületet, ha egy ilyen mérkőzésen is pozitív eredménnyel lennénk túl.

Nemes ügy

Egy nemes ügyben is részt vesz a labdarúgóklub. A Fanatic Girls & Boys szurkolói klub kezdeményezéséhez csatlakoztak a kisvárdai kézilabdázók és a futballisták, valamint a Várkerti Vitézek. A focisták következő két (DVSC és Paks), illetve a kézilabdázók következő (Alba Fehérvár) hazai mérkőzésén adománygyűjtő akciót szerveznek a klubok, a befolyt összeget teljes egészében a leukémiával küzdő Virtás Szandi gyógykezelésére ajánlják fel.

MK

Ön szerint mi lesz a Kisvárda vs. DVSC mérkőzés végeredménye?

Eredmények megtekintése

Betöltés ... Betöltés ...


Labdarúgás: NB I. 20. forduló

Szombat

Kisvárda–Debrecen, Kisvárda, 17., v.: Kassai (Bornemissza, Garai)

Kisvárda Master Good: Felipe – Melnik, Vári, Ene, Protics – Karaszjuk, Lucas, Ilics – Cukalasz, Horváth, Grozav.

További mérkőzések:

Honvéd–Puskás Akadémia 17.

Paks–Haladás 17.

Mezőkövesd–MTK 17.

MOL Vidi FC–Diósgyőr 17.

Újpest–Ferencváros 19.30