Kisvárda Master Good – Ennél soha rosszabbat, de jobb játékra lesz szükség

Lucasék (jobbra) győztek az idei első tétmeccsükön
Lucasék (jobbra) győztek az idei első tétmeccsükön - © Fotó: Haladas.hu
Kisvárda – Dajka László örül a szép találatnak, és hogy nem kapott gólt a csapata.


A Kisvárda Master Good számára borítékolhatóan arról szól majd a tavasz, hogy megőrizze az élvonalbeli tagságát, ehhez két csapatot kell maga mögött tudnia. A szombathelyi 1–0-s győzelemmel a Haladást már le is szakította (és a DVTK-t is megelőzte), pedig a vasi rivális nem adta könnyen magát.

– A mérkőzés elején a hazai csapat próbált letámadni és nyomást gyakorolni ránk, ez tíz percig ment is, utána magunkhoz tértünk és egyenrangú ellenfelek voltunk – értékelt Dajka László, a Kisvárda vezetőedzője. – Később mi is vezettünk egy-két jó támadást. Mindent megtett a Haladás, hogy megszerezze a vezetést, de az első félidőben csak néhány helyzetet tudott kialakítani.

Tudat alatti döntés volt

– A szünetben rendeztük a sorokat, addig nem tudtuk úgy megjátszani a széleket, ahogy megterveztük, persze egy ellenfél is volt a pályán – folytatta a mester. – A második félidőben nagyon szép támadás végén rúgtunk gólt, majd visszahúzódtunk. Senki nem mondta a játékosoknak hogy ezt tegyék, tudat alatt bennük volt, hogy védjék az eredményt, természetesen keresve a kontralehetőséget. A szombathelyiek ránk erőltették az akaratukat, de ezt a játékot gólra játsszák. Valaki mindig menteni tudott az utolsó pillanatban, Felipe is védett ziccert. Nagyon örülünk, hogy szép támadással gólt szereztünk és nem kaptunk gólt. Megtettünk mindent, de a későbbiekben jobb játékra lesz szükség, hogy bármelyik mérkőzésen pontot, pontokat szerezzünk.

Türelemre van szükség

A várdai csapatban az új igazolások közül Sztavrosz Cukalasz, Hugo Seco és Gheor­ghe Grozav is debütált, Dajka László róluk is elmondta az első tapasztalatokat.

– Nem tudtuk úgy játékban hozni őket, ahogyan szerettük volna, talán a mozgásukat is rosszul állítottuk be – mondta a tréner. – A második félidőben kijjebb húzódott az ellenfél és az újaknak, valamint Horváth Zoltánnak köszönhetően megszereztük a vezetést (Cukalasz passzát Grozav továbbította a gólszerző Horváthoz – a szerk.). Soha rosszabbat, de ebben a kérdésben is többet kell tennünk, hogy eredményesek legyünk. Tisztában vagyunk a képességeikkel, nekünk kell türelmesnek lennünk velük szemben, és akkor jönni fog az a játék, amire számíthatunk tőlük.

A Kisvárda a következő ­fordulóban a Debrecent fogadja.

MK