Kisvárda Master Good – Az őszi már nem számít

Akt.:
A Puskás Akadémia elleni győzelem után így köszönték meg a szurkolást a kisvárdaiak
A Puskás Akadémia elleni győzelem után így köszönték meg a szurkolást a kisvárdaiak - © Fotó: Dodó Ferenc
Kisvárda – Egységes, jól passzoló társaság a fővárosi együttes.


Három vesztes mérkőzést követően a kiesés elleni harcban a közvetlen riválisok ellen szerzett négy pontot a legutóbbi két fordulóban a Kisvárda Master Good SE. Előbb a Puskás Akadémiát fektette két vállra Horváth találatával, szerezve ezzel értékes három pontot, legutóbb pedig a diósgyőri döntetlen ért egy egységet Dajka László csapatának.

Ősszel már sikerült

Szombaton a bajnokság 18. fordulójában azt az MTK-t fogadják, amelyet meglepetésre szeptember elején legyőztek az Új Hidegkuti Stadionban. Feczkó Tamás együttese a diósgyőri és az otthon elbukott Debrecen elleni mérkőzés után az előző fordulóban magabiztosan múlta felül a Haladás gárdáját.

– Az őszi mérkőzéssel már nem foglalkozunk, az már történelem – szögezte le határozottan Dajka László, a Kisvárda mestere. – A múltjából senki nem tud megélni, minden mérkőzés más, hétről-hétre jönnek az új kihívások és azoknak kell megfelelni.

Egységes, jól passzoló csapat

– Az MTK a magyar élvonal egyik legegységesebb, legjobban passzoló csapata – tért a mai mérkőzésre a szabolcsiak mestere. Biztosan nem feltartott kézzel érkeznek hozzánk, hiszen a mezőny harmadik legjobb idegenbeli teljesítményét produkálták ebben a szezonban. Emlékezzünk csak a nyitófordulóra, amelyen az Újpestnek vágtak kettőt, de Székesfehérváron is háromszor voltak eredményesek, amire ellenfelüknek nem volt válasza. Nagyon nehéz mérkőzésre számítok, de azt gondolom, ha semlegesíteni tudjuk passzoló játékosaikat és a saját játékunkra koncentrálunk, képesek lehetünk egy jó eredmény elérésére, még akár győzhetünk is. A héten elvégeztük a szokásos edzéseinket, pár apró finomításra van még szükségünk. Jó érzés az, hogy az elvégzett munka az utóbbi két fordulóban már eredménnyel is párosult – ­zárta gondolatait Dajka ­László.

BB


Labdarúgás: NB I.

18. forduló. Szombat

Kisvárda–MTK, Kisvárda, 17., v.:Radványi (Ring, Márkus).

Kisvárda Master Good: Felipe-Ízing, Barios, Vári, Protics-Lucas, Karaszjuk, Milevszkij-Ilics, Horváth, Sassá.

További mérkőzések

Puskás Akadémia–Mezőkövesd 17.

Paks–Diósgyőr 17.

Haladás–Debrecen 17.

Honvéd–Újpest 17.

Vasárnap

MOL Vidi FC–Ferencváros 20.15.